Günlük hayatınızda karşılaştığınız iş yeri adları ve tabelalardaki yabancı kelimelerin kullanımıyla ilgili ne düşünüyorsunuz ? Örneklerle açıklayınız.


Günlük hayatınızda karşılaştığınız iş yeri adları ve tabelalardaki yabancı kelimelerin kullanımıyla ilgili ne düşünüyorsunuz ? Örneklerle açıklayınız.


Bir insan topluluğunu millet yapan en önemli unsurların başında dil gelmektedir . Dil bizim kimliğimizdir . Dilini kaybeden nice milletler başka kültürlerin içerisinde erimiş ve milli benliğini kaybetmiştir . Bu yüzden ana dilimiz olan Türkçemize son derece büyük bir özen göstermeliyiz .

Maalesef son zamanlarda ilginç bir şekilde kendi dilimize sırt çevirirken İngilizlerin , Fransızların dillerine hayranlık aldı başını gitti . Anadolu'nun yabancı bir insanın gelmesi nerede ise imkansız olan en ücra kasabalarına kadar her yerde iş yeri adları İngilizce olmaya başladı . " Star Market , Metropol Havuz , Garden Düğün Salonu vb." daha onlarca hatta yüzlerce levha maalesef bizleri bir sömürge ülkesiymişiz gibi çepeçevre sarmakta . Birçoğumuz o levhalardaki kelimelerin anlamını bile bilmemekteyiz. Bu durum bilinçli her Türk gibi beni de rahatsız ediyor. Atalarımızın sömürgecilere karşı kazandığı zaferi bizlerin sorumsuzca davranışları maalesef tehlikeye atıyor .

Her konuda olduğu gibi dilimiz konusunda da milli düşünmek zorundayız . Kimliğimizi , kişiliğimizi , tarihimizi kaybetmemek için her alanda güzel Türkçemizi kullanmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...