İyi İnsan Nasıl Olunur ? Konusu İle İlgili Deneme Yazınız .


İyi İnsan Nasıl Olunur ? Konusu  İle  İlgili Deneme Yazınız .

İyi insan olmak için öncelikle iyi olmayı gerçekten istemek gerekir . Yani iyi olmaya gönüllü olmak gerekir . İyi olmak öyle zor bir şey değildir . Hiç kimseye kötü düşünmeyen , kimsenin dedikodusunu yapmayan , iftira atmayan , yalan söylemeyen , doğru , dürüst ve güvenilir olan kimseler  iyi insandır .  İyi insan olmak için yaşadığımız , suyunu içtiğimiz , nefes aldığımız vatanımıza da faydalı olmak için çok çalışmalıyız .

Öğrenciysek derslerimize yi çalışmalıyız , çiftçiysek iyi ürünler yetiştirmeliyiz , doktor isek iyi bir doktor olmalıyız ve vatana millete hayırlı insanlar olmalıyız . Her zaman barıştan yana olmalıyız . Yıkıcı değil yapıcı olmalıyız . İnsanların arasını bozmamalıyız . Elimizden geldiği kadar yardımsever olmalıyız .  Yolda yardıma ihtiyacı olan bir yaşlıya yardım etmeliyiz . Komşumuz aç iken tok yatmamalıyız . İnsanlara olduğumuz gibi görünmeliyiz . Adamına göre muameleler etmemeliyiz . Yani zengine ayrı fakire ayrı davranmamalıyız . İnsan haklarından, adaletten yana olmalıyız .  Haksızlığa uğrayan her kim olursa olsun kesinlikle sessiz kalmamalıyız . İyi insan, ahlaklı ve erdemli insan olmak için temiz bir kalbe sahip olmalıyız. Bize  yapılan kötülükleri gerçekten affetmesini bilmeliyiz ve kimseye karşı kin tutmamalıyız.

Arkadaşımız başarılı olduğunda onu tebrik etmesini bilmeliyiz. Kıskanç olmamalıyız . Ülkemizdeki bilim insanlarını desteklemeliyiz. Ülkemizin her açıdan gelişmesi ve kalkınması için hiç durmadan çalışmalıyız. Vatanımızı, milletimiz çok sevmeliyiz vb.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...