Susmak Huyların Efendisidir Sözü İle İlgili Düşüncelerinizi Açıklayınız.


Susmak Huyların Efendisidir Sözü İle İlgili  Düşüncelerinizi Açıklayınız.

Konuşmak elbette insanoğlu için doğal bir ihtiyaçtır . Çünkü insan konuştuğu zaman  başka insanlar ile iletişime geçer . Fakat  insan yeri zaman da kısa ve öz konuşmasını bilmelidir . Konuşacağı yerde konuşmalı susacağı yerde de susmalıdır . Çünkü susmak en büyük zenginliktir .

Bazen susunca daha çok kendimize iyilik etmiş oluruz . Çünkü çok konuşmak insanı  çok yanıltır ve insanın toplum içindeki saygınlığını düşürür . Çok fazla konuşmayan insanlar genelde ağır olan , dinleyen kimseler ise toplum içinde daha saygın olur .   Çok fazla konuşmak insan sağlığı için de iyi bir şey değildir . Tabi ki hep susmak da iyi değildir . Ama genelde daha fazla susmalıyız , daha az konuşmalıyız . Daha az konuştuğumuz zaman hem  nefesimizi boşa tüketmemiş oluruz hem kimse hakkında  dedikodu etmemiş oluruz hem de   kendimizi daha iyi ve daha mutlu hissederiz . Bunun için de susmak huyların efendisidir denmiştir.

Yani iyi huylu olan insan az konuşmalı, çok dinlenmelidir .  Edepli insan, kendini bilen, kamil olan bir insan susmayı daha çok sever . Çünkü susunca daha az hata yapar ve daha karlı çıkar . Bunun için insan her zaman iki dinlemeli, bir söylemelidir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...