Alçak Gönüllü Bir İnsan Nasıl Davranır? Konulu Kompozisyon Örneği


Alçak  Gönüllü Bir İnsan Nasıl Davranır? Konulu Kompozisyon Örneği

Alçak gönüllü bir insan başarıları karşısında şımarmayan , insanlara karşı her şeyi ben biliyorum havasına girmeyen insandır . Alçak gönüllü insan tevazu sahibi , iyi bir insan, erdemli bir insandır . Böyle insanlar yaptıklarının büyütülmesini istemezler , çok fazla övülmeyi sevmezler . Yaptıkları hayırları gizli yapan kimselerdir .  Alçak gönüllü insanlar şöhret peşinde olmayan insanlardır.

Böyle insanlar işlerine odaklanırlar ve topluma faydalı olmak için çok çalışırlar . Ne oldum delisi olmayan kimselerdir . Yaptıkları iş her ne olursa olsun o alanda iyi olmak isterler ve ukalaca davranış içine girmezler . Yaptıkları işi böbürlenmeden yaparlar ve hep başka insanlara faydalı olmak için uğraş verirler . Başka insanları ilgi ile dinlerler . Yani etkin bir dinleyicidirler . Talimatları , emirleri gösterişli değildir . Birilerinin yanında başka biri olmazlar . Her zaman olduğu gibi görünen insanlardır . Adamına göre farklı davranmazlar . Adaletli insanlardır . Hak yemeyen insanlardır. Güç gösterilerinden hep kaçınan insanlardır . Empati kurma becerisine sahip insanlardır .  Düşünmeden  yargılama yapmayı sevmeyen insanlardır . Kimseye karşı ön yargılı davranmayan insanlardır .

Selamlaşan, nezaketli kimselerdir . Hal hatır sorarlar , insanların kalbini kırmazlar ve kimseyi küçümsemezler . Kendini bilmiş , olgun insanlardır.  Yapmacık davranmayan içinden geldiği gibi davranan insanlardır . Samimi ve içten kimselerdir. Eleştirilere açık olan insanlardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...