Yaz Tatilinde Boş Vakitlerimizi Nasıl Değerlendirmeliyiz ? Kompozisyon Olarak Yazınız .


Yaz  Tatilinde Boş  Vakitlerimizi   Nasıl Değerlendirmeliyiz ? Kompozisyon Olarak Yazınız .

Yaz tatili geldi çattı . Yılın yorgunluğunu atmak için elbette dinleneceğiz , farklı yerleri gezip göreceğiz ; dedemizin, anneannemizin köyüne gideceğiz ve orada tatilin keyfini süreceğiz . Bu arada elbette yine boş vaktimiz olacak . Peki bu boş zamanlarımızda ne yapmalıyız ? Bu boş zamanlarımızda  şunları yapmak gerekir:  

Öncelikle tatilden kalan  boş saatlerimiz ile ilgili bir  plan yapmalıyız .  Günde iki üç saat ders çalışmaya  başlamalıyız .  Bol bol ailemiz ile birlikte kitap okuma saatleri düzenlemeliyiz . Yıl boyunca öğrendiğimiz derslerin kısa bir tekrarını yapmalıyız . Bu tekrarı yaptıktan sonra anlamadığımız konuları ablamıza , abimize ya da diğer yakınlarımıza sormalıyız . Daha sonra  yeni yılda başlayacağımız dersler hakkında bilgi  edinmeliyiz . Akranlarımız ile bir  araya gelip belli günlerde ders çalışma saatleri yapmalıyız .  Geleceğimize güvenle bakabilmek için, ilerde bir meslek sahibi olabilmek için hem tatilin keyfini çıkarmalıyız hem de ders çalışmaya büyük bir istek ve zevk ile devam etmeliyiz .

Çünkü ancak çalışınca dinlenmenin kıymeti olur . Çünkü insan çalışarak hayattan keyif alır ve hayat daha bir  güzel olur .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...