Arzuladığımız Bir Topluma Kavuşmada Bize Düşen Görevlerin Neler Olduğu İle İlgili Düşüncelerinizi Kompozisyon Kuralları İçinde Anlatınız .


Arzuladığımız Bir Topluma Kavuşmada  Bize Düşen Görevlerin Neler Olduğu İle İlgili Düşüncelerinizi Kompozisyon Kuralları İçinde Anlatınız .

Arzuladığımız topluma kavuşmada biz insanlara birçok görev düşer . Bu görevlerin yerine getirilmesi için de en büyük görev ailelere düşer . Aileler çocuklarını çevreye duyarlı yetiştirirse o çocuklar güzel bir toplum yaratırlar . Arzuladığımız bir topluma kavuşmak için bilinçli ve nitelikli insanlar olmalıyız .

Bilinçli olmalıyız , hayvanları , doğayı korumalıyız . Doğanın  ekolojik dengesini bozmamalıyız , çevreyi kirletmemeliyiz , çöpleri çöp kutusuna atmalıyız , havayı , suyu , toprağı kirletmemeliyiz .  Çevremizin yeşil alanlar ile dolmasını sağlamalıyız .  Dünyaya barışı ve kardeşliği yaymalıyız .  Empati kurma becerisine sahip olmalıyız . Başka insanlara karşı  kötülük düşünmemeliyiz . Ülkemizin ve dünyamızın  gelişmesi için her zaman barıştan , kardeşlikten yana olmalıyız .  Vatanını ve milletini seven bireyler olarak  yaşamaya devam etmeliyiz . Küçüklerimize sevgi ile yaklaşmalı , büyüklerimize saygı ile yaklaşmalıyız .   Çocukların  mutlu olması için , yaşlıların mutlu olması fedakarlık yapmalıyız .  insana insan olduğu için değer vermeliyiz .  Toplum içinde yaşanan olaylardan haberdar olmalıyız .

 Ülkemizde ve dünyada olan gelişmeleri takip etmeliyiz . Muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmek için her alanda gelişmeli , çalışmalı ve üretmeliyiz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...