Başa Gelmeyince Bilinmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Başa Gelmeyince Bilinmez Atasözü İle  İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsan olduğumuz için hayatta her şey başımıza gelebilir . Çünkü her zaman iyi günlerimiz  olmayabilir . Bize acı veren olaylar da yaşayabiliriz . Yaşadığımız bu olayları  başka kimseler anlamayabilir . İçimizde yaşadığımız derin üzüntüleri , acıları fark etmeyebilirler . Onların başına  kötü olaylar gelmediği için bizi fazla anlamayabilirler .

Ne zaman ki yaşadığımız olumsuz bir durum  başka insanların başına da geldiği zaman  o kişiler bizi iyi anlayabilir . Aslında bu atasözü " Ateş Düştüğü Yeri  Yakar,  Eşekten  Düşenin Halini Eşekten Düşen Anlar'' sözleri ile de yakın anlamlıdır . Çok kötü olaylar  yaşamış olan insanların durumuna belki üzülebiliriz , kendimizi onların yerine koyabiliriz fakat tam anlamı ile onların yaşadığı acıyı yaşayamayız . Onun için  başa gelmeyince bilinmez denilmiştir . Allah  herkesi mutlu etsin ve hiçbir iyi niyetli insanın canını  yakmasın . Allah'ım hiç kimseyi sevdiklerinden ayırmasın ve sevdiklerimize ve bizi sevenlere de hayırlı uzun ömürler versin .

Zor durumda olan insanlara da yardım edilsin ve bu insanlara da yardım etmemiz için  bizi her zaman duyarlı kılsın . Herkesin hayatında güzel günlerinin geçmesi dileği ile Allah'a emanet olun .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...