Besle Kargayı , Oysun Gözünü Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Besle Kargayı , Oysun Gözünü Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta size yapılan iyiliğe karşılık olarak maddi anlamda bir şey yapamasanız bile vefa örneği gösterebilirsiniz . Çünkü en büyük erdem yapılan iyiliğe karşılık iyi insan olabilmeyi başarmaktır  ve erdemli davranışlar içinde bulunmaktır . İnsan olarak belki yaptığınız iyilik karşılığında sadece sevgi , sadakat ve saygı bekliyor olabilirsiniz . Ama ne yazık ki kimi insanlar bu değerlerden , bu anlamlı kavramları bilmekten ve yaşamaktan yoksundurlar . Çünkü kimi insanlar kendilerini  akıllı zannedip size yanlış yapabiliyor .

İyilik ettiğiniz, elinizden gelen her türlü fedakarlığı yaptığınız insanlar gün geliyor yola çıktığı insanı yolda bulduğu insanla değiştiriyor .  Ya da maddi durumu olmayan bir kişiyi evinize alıyorsunuz, ona her türlü maddi ve manevi desteği veriyorsunuz fakat o kişi gün geliyor sizi arkanızdan vuran en büyük düşmanınız olabiliyor . Ne yazık ki bunlar güzel ülkemde yaşanabiliyor . İnsanlar bazen yapılan iyilik karşısında nankör davranışlarda bulunabiliyor ve sizin kuyunuzu kazabiliyor . Onun için dikkatli olmanız gerekir. Yaptığınız iyiliklerden asla karşılık beklemeyebilirsiniz ama vefa beklemek , saygı beklemek en doğal hakkınız değil midir ? Elbette en doğal hakkınızdır . Çünkü kendi alın terinizi ile kazandığınız paradan o yardıma ihtiyacı olan , size değer vermeyen ve yaptığınız iyiliklere  karşılık size ihanet eden insanlara   vermişsinizdir. Sadece paranızı değil, sevginizi, emeğinizi, yüreğinizi  , merhametinizi vermişsinizdir. Buna en güzel örnek olarak şunu verebilirim: Maddi durumu olmayan bir ana ve babayı düşünün. O kadar yoksulluğun içinde evlatları için her şeyini feda eden ana ve babalar. Yemeyip yediren, giymeyip giydiren , alın teri ile kazanıp evlatları için her türlü zorluğa katlanan fedakar ana, babalar. Bu ana , babalar yokluk günlerinde büyüttüğü evlatlarından ileride hiçbir fayda görmüyorlar. Üstüne üstelik bir de çocukları tarafından  her türlü şiddete maruz kalabiliyor. İşte besle kargayı oysun gözünü atasözü ne kadar na manalı oluyor bu örnek için . Ana ve babalar bu yapılanlar karşısında  büyük bir şok ve hayal kırıklığı yaşıyorlar. Çünkü bunları hak etmiyorlar .

İnsanlar arası ilişkilerde de dikkatli olun. ve bir kimse ile hemen samimiyet kurmayın, iyiliği yine edin fakat ölçülü olun. İnsanlar arası ilişkilerde her zaman mesafeli olun, emin olun üzülen kişi olmazsınız. Size nankörlük edenleri affedin ama asla unutmayın. Çünkü unutmak size aynı kötü davranışların yapılmasını sağlar. Bunun için asla unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...