Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça , muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin , o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır .


Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça , muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin , o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır .

Toplumların  gelişmesini ve ilerlemesini sağlayacak olan tek  unsur eğitimdir . Çünkü eğitim sayesinde, bilim ve fen sayesinde milletler gelişir ve süper güç haline gelir . Çalışmazsa, eğitime önem vermezse o milletler başka milletlerin kölesi olmaya mahkum kalır . Bir milletin ilk olarak irfan yani bilim , eğitim ordusuna sahip olması gerekir .

Her insanımız eğitilmelidir , bilinçli , üretken , nitelikli insan olmalıdır . Bilim ve feni kendisine rehber edinmelidir . Ne kadar da muharebe meydanlarında başarılar edinmiş olursak olalım bu başarıları  bilim ve fen ile, eğitim ve öğretim ile taçlandırmamız gerekir . Ancak bu şekilde kalıcı başarılara imza atabiliriz .  Her alanda gelişmek için , kalkınmak için eğitim ve öğretime önem vermeliyiz .  Yerli silahlarımızı , tanklarımızı , arabalarımızı vb. Üretmeliyiz . Bilim ve teknolojide dünyanın en gelişmiş ülkesi haline gelmeliyiz . Yabancı ülkeler yapıp  biz sadece bunu izlemekle kalmamalıyız . İşin içine girmeliyiz , ülkemizde   bilime ve  teknolojiye önem veren kişilere gereken değeri vermeliyiz . Her alanda kalkınmalı ve ülkemizi dünyanın süper gücü haline getirmeliyiz .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hayatımızda uygulamalıyız ve yanlış adımlar atmamalıyız . Ülkemizde yetişen değerli bilim insanlarını başka ülkelere beyin göçü olarak kaptırmamalıyız . Yetişen bilim insanlarının ülkelerinde kalmaları için onlara her türlü imkanı sağlamalıyız .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...