Uçamazsan Koş Koşamazsan Yürü Yürüyemezsen Sürün Ama Ne Yaparsan Yap İlerlemek Zorundasın Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Uçamazsan Koş Koşamazsan Yürü Yürüyemezsen  Sürün Ama Ne Yaparsan Yap İlerlemek Zorundasın Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsanın hayatta hep bir amacı olmalıdır . Bu amaç doğrultusunda hareket etmek için ne durumda olursa olsun çalışmaktan , mücadele etmekten , azimli olmaktan asla vazgeçmemelidir . İnsanın hayata dair her zaman umutları , hayalleri olmalıdır ve bunlardan asla vazgeçmemelidir .

İnsan olarak bazen hasta olabiliriz , doğuştan ya da sonradan engelli olabiliriz . Bu durumda olsak bile asla umutsuzluğa kapılmadan , durmadan ilerlemeye , alın teri dökmeye devam etmeliyiz . Kesinlikle yan gelip yatmamalıyız . Sağlıklı iken , hayattayken bu hayatın kıymetini bilmeliyiz . Yapacağımız  işin en iyisini yapmaya çalışmalıyız . Örneğin; engelli olabiliriz ama bu engele takılıp kalarak hayatla bağımızı koparmamalıyız . Hayata inat , kötülüğe inat daha çok çalışmalıyız ve emek  . Her günümüz aynı olmamalıdır . Her gün değişik şeyler yapmalıyız ve çok ama çok çalışmalıyız . Kendi alanımızda en iyisi olmaya çalışmalıyız . Boş durarak kendimize ve insanlığa zararlı bireyler olmamalıyız .

Neyi yapabiliyorsak kendimizi o alanda geliştirmeliyiz ve topluma örnek, nitelikli bireyler olmalıyız . Çünkü ancak çalışırsak, üretirsek hayatta başarılı ve mutlu oluruz . Başka türlü yaşayan ölüden farksız olur .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...