" İlim , Tercüme İle Olmaz , İnceleme İle Olur " . Atatürk'ün Bu Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .


" İlim , Tercüme İle Olmaz , İnceleme İle Olur " . Atatürk'ün Bu Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e göre ilim sadece  onu okumak ile ya da başka dillere çevirmek ile olmaz . Türk Milleti olarak ilmi öğrenebilmek için onunla  iç içe olmamız gerekir .  İlim ile ilgili yeni gelişmeleri , güncel  haberleri takip etmeliyiz . Sadece okumak ya da ezber ile ilim öğrenmeye çalışmamalıyız.  Yaparak yaşayarak öğrenmeye çalışmalıyız . Çeşitli araştırmalarda bulunmalıyız , deney ve gözlemler yapmalıyız .

Dünyaya ışık tutacak çocuklar yetiştirmeliyiz . İnsanlığa faydalı olan yeni teknolojik ürünler , yerli silahlar , tanklar  , uçaklar üretmeliyiz . Sabahlara kadar deney ve gözlemler yaparak hiç durmadan yolumuza devam etmeliyiz . Yapılan deneyler başarısız olursa tekrar tekrar deney ve gözlem yapmaya devam etmeliyiz .   Geçmişteki bilim insanlarının  neler yaptığını araştırmalıyız . Çünkü geçmiş geleceğimize ışık tutar ve bize yol gösterir . Oradan öğrendiğimiz bilgiler ile kendimizi ve içinde yaşadığımız toplumu geliştirmeliyiz . İnsanlığa faydalı olan bir Tesla , bir Edison , bir Newton yetiştirmeliyiz . Çocuklarımızı daha küçük yaşlardayken ilime teşvik etmeliyiz . Onların merak duygularını yok  etmemek için onlara elimizden geldiğince yardım etmeliyiz . Yaptığı yanlışlarda hemen  morallerini bozmamalıyız . Çocuklarımızın yaparak yaşayarak , araştırarak , öğrenerek geleceğe hazırlamalıyız . Yeni projeler ortaya koymalıyız ve projelerimizi başarı ile sonuçlandırmak için sonuna kadar mücadele etmeliyiz . Bu anlamda devlet başarılı olan çocuklara her açıdan destek olmalıdır .

Ezberci toplum yerine yaparak, yaşayarak, üreterek bir şeyler ortaya çıkaran toplum haline gelmeliyiz. Bilimi her zaman kendimize rehber edinmeliyiz. Bilim yolunnda ilerlemeliyiz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...