İnsan Tabiatı Nasıl Koruyabilir? Kompozisyon Yazınız .

İnsan Tabiatı Nasıl Koruyabilir?  Kompozisyon Yazınız .

İnsanlar  her türlü  gereksinimini doğadan karşılamaktadır . Çünkü doğanın var olması bizim için çok önemlidir . Doğamız yok  olursa biz de yok oluruz . Bunun için yaşadığımız tabiatı korumalıyız . İlk olarak buna kendimizden başlamalıyız . Bilinçli bir tüketici olmalıyız , bilinçli bir insan olmalıyız .  Tabiatı koruma ile ilgili eğitim de ilk olarak ailede verilmelidir . Bilinçli olan çocuklar da doğaya zarar vermez ve doğamızda sonsuza kadar mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayabiliriz .

Yaşadığımız çevreden başlamalıyız doğayı korumaya . Yaşadığımız evin  içini ve dışını temizlemeliyiz . Çöplerimizi , atıklarımızı çöp kutusuna atmalıyız . Suya , toprağa , havaya zarar vermemeliyiz .    Ağaçlandırma faaliyetleri yapmalıyız . Boş arazilerimiz her zaman ağaçla kaplanmalıdır . Ormanlarımızı , akarsularımızı , göllerimizi korumalıyız .  Hayvanlara zarar vermemeliyiz . Hayvanları avlamamalıyız . Onların doğal yaşamında hayatlarını sürdürmelerine izin vermeliyiz.  Sulak alanlarımızı kurutmamalıyız . Sanayiden çıkan  zehirli gazların havaya zarar vermemesi için gerekli olan önlemler alınmalıdır .  Daha fazla petrole , daha fazla altına sahip olabilmek için  havaya ve toprağa zarar vermemeliyiz . Dünyamızın doğal dengesini bozmamalıyız . Topraklarımızı erozyondan korumalıyız . Kimyasal atıkların  çevreye zarar vermemesi için her türlü önlemi almalıyız .

Doğal kaynakları  hunharca kullanmamalıyız . Atıklarımızı doğaya zarar vermeyecek biçimde ayrıştırmalıyız . Enerji kaynaklarımızı tutumlu kullanmalıyız . Geri dönüşüme önem vermeliyiz . Bunun için de geri dönüşüm ve geri kazanım tesisleri kurmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...