Anneler Günü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Anneler Günü İle  İlgili Kompozisyon Yazınız .

Anneler dünyanın en fedakar ve en sorumlu insanlarıdır . Kendi evlatları için  her türlü zorluğa  göğüs gerebilen,  evlatlarının canı acımasın diye  onlar için her şeyi yapan annelerimizdir . Annelik duygusu öyle bir duygudur ki , bu duygu yüce Allah tarafından verilmiş  en özel ve en güzel duygulardan biridir .  Anne olmak kolay bir şey değildir .  Anne hamileyken çeşitli zorluklar çeker , çocuklarını dünyaya getirirken çeşitli sancılar çeker  ; elleri , ayakları öpülesi birçok analarımız çocuğunu dünyaya getirirken hayatını kaybeder , kimisi doğum sırasında çeşitli sorunlar  yaşar ama yine de anne olmaktan pes etmez . 

İnsan anne olduğu zaman bambaşka biri olur .  Küçücük bir insan yavrusunun o cennet kokusunu içine çekebilmek , onun her sorumluluğunu alabilmek ve ona gerçek anlamda anne olabilmek gerçekten zor bir şey ve sorumluluk gerektiren bir durumdur . Anneler çocuklarının karnını doyurur , onları tüm kötülüklerden korur , çocukları için canlarını feda etmeye hazırdır . Çünkü annelik  çok ama çok güzel bir duygudur . Yemeyip yediren içmeyip içiren , giymeyip giydiren  bizi canından bile çok düşünen  canlarımız değerli analarımızdır .  Bundan dolayı analarımızın kıymetini bilmeliyiz . Onlar istemese bile elimizden geldiği kadar onlara  hediyeler almalı , çiçekler almalı ve onların gönlünü fethetmeliyiz .   Onları her zaman ziyaret etmeliyiz , onları asla üzmemeliyiz ,  onlar yaşlandığı zaman onlara hep bakmalıyız ve onları koşulsuz sevmeliyiz .

Çocuklarını terbiyeli büyütmüş , topluma faydalı bir insan haline getirmiş , çocuğu olmadığı halde  kimsesiz çocuklara annelik yapmış olan annelerimizin de ellerinden öper ve tüm dünyadaki annelerin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım . Siz çok yaşayın kıymetli analar , çünkü siz bizim her şeyimizsin . Koklamaya kıyamadığımız , o gülen gözlerinize bakmaya doyamadığımız en nadir ve en özel insanlardansınız . Çünkü siz annesiniz , cansınız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...