‘’Çok Yaşamak Elimizde Değil Ama Adımızı Çok Yaşatmak Elimizdedir’’ Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız.


‘’Çok  Yaşamak Elimizde Değil  Ama Adımızı Çok Yaşatmak Elimizdedir’’ Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız.

Her insan doğar, büyür ve  ölür . Yüce Allah her insana belli bir  ömür süresi vermiştir. Kimimiz çok uzun  bir ömre  sahip olabiliriz , kimimiz ise çok erken yaşta dahi hayata veda edebiliriz .   Önemli olan bize verilmiş  olan  zamanı verimli kullanabilmek ve dolu dolu geçirebilmektir . Çok yaşamak bize bağlı değildir . Çünkü ne kadar yaşayıp yaşayamacağımızı sadece Yüce Allah bilir . 

Bize verilen ömrün kıymetini bilmeliyiz . Hayatı  iyi işler yaparak geçirmeliyiz . Doğruluktan , dürüstlükten , güvenilir olmaktan asla vazgeçmemeliyiz .  Bu hayatta belki çok kısa bir ömrümüz olabilir fakat bu kısa ömre  birçok güzel şeyler sığdırabiliriz . Örneğin ;  içinde yaşadığımız topluma daha faydalı olabilmek için , ülkemize   daha çok faydalı olmak için ilim yolunda ilerleyerek yeni icatlar yapabiliriz . Yaptığımız çalışmalar sayesinde de  tüm insanlığa faydalı olmuş olabiliriz . İşte o zaman  da ölsek bile bizim adımız hep yaşar . Çünkü arkamızda  kalıcı izler bırakmışızdır ve insanlığa örnek olmuşuzdur . Bugün baktığımızda bir Edison , bir Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve daha niceleri bu hayatta olmasalar bile yaşamaya devam etmektedirler . Çünkü bu ve bunun gibi  ilim insanları  güzel işler yapmışlardır ve dünyaya örnek olmuşlardır .

Arkasında iyi izler bırakan insanlar her zaman gönüllerde yaşayacaktır . Bunun için de önemli olan boş yaşayıp uzun yıllar yaşamak değil ,  az yaşasak bile  o kısa ömre büyük anılar sığdırabilmek ve  arkamızda iyi işler bırakabilmektir .

4 yorum:

  1. Teşekkür ederim ama bununla ilgili bir ödevim vardı başlığı ne yapabilirim fikir verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  2. Ölmeyecek Tek Şey İnsanlık gibi bir başlık yazabilirsiniz sevgili arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. tesekkurler tam da aradigim buydu

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...