Sağlıklı Toplumların Oluşmasının İlk Basamağı Ailede Atılır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Sağlıklı Toplumların Oluşmasının İlk Basamağı Ailede Atılır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bir toplumun devamlılığını sağlayan , bir toplumun temeli olan en önemli kurum ailedir . Bir toplumu ayakta tutan ve o toplumun güçlenmesini ve ilerlemesini sağlayan o ailede yetiştirilen evlatlarımızdır .  Aile kurumun temeli çok iyi atılmalıdır . Aile içindeki bireyler birbirlerine karşı sevgi ve saygı içinde hareket etmelidirler .

Anne ve baba çocuklara model olmalıdır . Çocuğu güzel ahlaklı yetiştirilmelidir . Çocuk toplum içine girdiğinde sağlıklı bir birey olmalıdır . Sağlıklı bir ruha sahip olan çocuklar her alanda gelişme gösterir . Sağlıklı çocukların olması, iyi bir ruha sahip çocukların yetişmesi toplumu ilerletir . Bunun için aileye çok önem vermeliyiz . Çocuklarımıza kötü alışkanlıklar öğretmemeliyiz ,  aile içinde kaba konuşmamalıyız , küfürlü konuşmamalıyız . Çünkü biz nasıl davranırsak  yaşarsak , nasıl davranırsak onlar da bizi model alır . Bunun için her zaman olumlu yönde olmalıyız . Eşler birbirlerine karşı saygılı olmalıdır . Tartışmanın bir dozu olmalıdır . Ailedeki her birey aile içinde düşüncelerini serbestçe dile getirebilmelidir . İşte böyle olduğu zaman aile daha da gelişir ve sağlıklı toplumlar oluşur .

Aile birliğinin sağlanması ve devam etmesi için aile içinde huzur ve güven daim olmalıdır . Güvenin olduğu yerde, sağlıklı iletişimin olduğu yerde, değerin verildiği yerde herkes iyi olur ve mutlu toplumlar oluşur.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...