23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın Çocuklara Ne Gibi Faydaları Vardır ?


23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın Çocuklara Ne Gibi Faydaları Vardır ?

23 Nisan 1920'de Türkiye  Büyük Millet Meclisi  açılmış ,  halkın iradesi ön plana çıkmıştır . Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olmuştur . Böyle bir günün aynı zamanda çocuklara armağan edilmesi gerektiğini düşünen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal bize bu güzel bayramı hediye etmiştir .

Bu  bayram insanlığa o kadar güzellikler katmıştır ki , dünyadaki tüm renkler (her ülkenin çocukları) bir araya gelmiş ve bir  barış  ve sevgi iklimi  ortaya çıkmıştır . Milletinin çocuklarına bu bayramı hediye eden  Atatürk sayesinde  sadece bizim çocuklarımız  değil tüm dünya çocukları bu bayram için ülkelerinde hazırlıklar yapmakta  ve Türkiye'ye  gelerek bu hazırlıklarını bizlere sunmaktadırlar . Her ülkeden  gelen yavrularımız mutlu olmakta  ve onların yüzündeki bu gülümseme, bu mutluluk hepimizi  sevindirmektedir . Farklı ülkelerden  gelen çocuklar birbirlerinin  dilini  bilmeseler  bile birbirleri ile iletişim  kurmaya çalışmakta ve gönül  gözü ile birbirleri  ile anlaşmaktadırlar . Ülkemizin misafirperver  yavruları bu farklı ülkelerden  gelen çocukları ülkemizde iyi karşılamakta  onları evlerine davet etmekte ve aileleri ile birlikte güzel vakitler geçirmektedirler .  Farklı kültürlerin bir arada olduğu bugünde inanılmaz duygusal anlar yaşanmakta ve tüm çocukları  dünya için barışı ve huzuru istemektedirler . Çünkü tüm dünya çocukları barışı sever .

 Her ülkeden gelen çocuklar danslarını yapmakta , şarkılarını söylemekte ve ortaya kültürel zenginlikler , kültürel farklılıklar çıkmaktadır . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aslında bir anlamlı bir görsel şova dönüşmekte ve tüm çocuklar  bu günde bir kuş gibi kendilerini özgür ve mutlu hissetmektedir . Dünyada barışın daim olması , kardeşliğin daim olması için Yaşasın 23 Nisan nurlar içinde uyusun komutan Gazi Mustafa Kemal .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...