Kabalık Zayıf Kişinin Güçlü Taklididir Sözünü Açıklayınız .


Kabalık Zayıf Kişinin Güçlü Taklididir Sözünü Açıklayınız .

İnsan her zaman  ve herkese karşı aynı duruşu sergilemelidir . Yani her zaman kibar , nazik olmalıdır . Çünkü asil insanlar , kibar insanlar , başkalarına saygı gösteren insanlar her zaman toplum tarafından sevilir ve bu kişilere toplum da her zaman saygı duyar . Kimi insanlar kaba davranışlarda bulunarak , bağırarak insanları korkutmaya çalışırlar ve büyük bir şey başardım zannederler . Oysa kabalık , insanlara nazik davranmamak zayıf kişilerin , özgüveni olmayan kişilerin özelliğidir .

Özgüveni olmayan insanlar bağırır , kabalaşır ve  kendini kaybeder . Aslında bu kaba kişi bağırarak ne kadar aciz oluğunu , ne kadar zayıf bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir . Akıllı kişi , kendini bilen kişi ise böyle yapmaz . Akıllı insan her zaman konuşarak insanlar ile iletişim kurarak sorunlarını çözmeye çalışır . Bağırarak ya da insanlara kaba davranarak hakkını aramaz . Kibar bir dille karşısındaki kişiye hayır demeyi bilir  kaba olmayan insanlar . Önemli olan karşıdaki kişi ya da kişilerin kalbini kırmamaktır . Kaba insanlar bağırdığı zaman kendilerini güçlü  gibi gösterirler oysa bu taklitten , yalandan ibarettir . Çünkü özgüven sahibi olan insanlar nerede , nasıl davranacağını bilir ve ona  göre hareket eder . Bunun için de her zaman akıllı , sağduyulu olmaya çalışmalıyız .

Kaba davrandığımız takdirde haklı bile olsak insanlar bizi itici bulur ve bu durumda haklı iken bile haksız duruma düşebiliriz . Bunun için her zaman kibar biri ve özgüvenli biri olmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...