Kişisel Bakımımıza Özen Göstermezsek Sosyal Hayatta Ne Gibi Problemler Yaşayabiliriz ?


Kişisel Bakımımıza Özen Göstermezsek Sosyal Hayatta Ne Gibi Problemler Yaşayabiliriz ?

İnsan her zaman kişisel temizliğine dikkat etmelidir . İnsan ilk önce kendisi için kişisel bakımına özen göstermelidir . Çünkü kendimiz değerliyiz . Bunun için her zaman kendimize özen göstermeliyiz . Saçlarımızı her gün yataktan kalktığımızda hafif su ile ıslatarak güzel bir şekilde taramalıyız . Daha sonra saçımızın dökülen kıllarını bir peçete içine koyup çöpe atmalıyız . Kahvaltıya oturmadan önce dişimizi fırçalamalıyız .

 Elimizi , yüzümüzü sabunla yıkamalıyız . Kıyafetlerimizi ütülemeliyiz ve kıyafetlerimizin buruşuk olmamasına özen göstermeliyiz . Dışarı çıkarken üstümüz başımız tertemiz olmalıdır . Dişlerimizde  yemek artıkları kalmamalıdır . Gözümüzde çapak kalmamalıdır . Her yönümüz ile tertemiz ve pırıl pırıl olmaya özen göstermeliyiz .  Çünkü dişlerini fırçalamamış kişiler hoş görünmüyor bana göre . Başkalarını rahatsız etmemek için evden çıkarken dişlerimizi fırçalamalıyız ve temiz  olmalıyız . Yoksa insanlar bizimle fazla muhabbet kurmak istemezler . Bizden uzaklaşır ve bizi bakımsız gördükleri için sevmeyebilirler .

Bunun için her zaman ve her yerde kişisel bakımımıza özen göstermeliyiz ve sevilmeliyiz . İnsanlar ile güzel iletişim kurmak için her yönümüz ile temiz olmalıyız . Pis olduğumuz zaman kimse bizim yanımıza yaklaşmak istemez . Biz de  insanları rahatsız etmiş oluruz . Bu durumda üzülürüz ve kendimizi  kötü hissederiz .  İnsanlar bizden rahatsız olduğu için utanırız . Bunun için her zaman kişisel bakıma önem verilmelidir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...