Yaşadığımız Doğa Bizden Ne Bekliyor ? İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Yaşadığımız Doğa  Bizden Ne Bekliyor ? İle İlgili  Kompozisyon Yazınız .

Doğa , Yüce  Allah'ın bize sunduğu büyük bir  armağandır . Çünkü biz ancak doğanın varlığı ile yaşayabiliriz . İnsan olarak doğaya karşı sorumluluklarımız vardır . Nasıl ki doğamız , doğanın içinde yer alan toprak , hava , güneş , su vb. kaynaklar bizim yaşamamızı sağlıyorsa bizler de doğamızın yaşaması için onu korumalıyız .

Doğamızın doğal ekolojik dengesi ile oynamamalıyız . Doğayı kirletmemeliyiz . Doğanın doğasına aykırı olan işleri yapmamalıyız . Örneğin ; ormanlardaki genç ağaçları kesmemeliyiz ,  oradaki hayvanlara zarar vermemeliyiz ; havayı , suyu , toprağı kirletmemeliyiz . Doğaya zarar verirsek yine kendimize en büyük zararı vermiş oluruz ve bunun bedelini çok ağır öderiz .  Doğa insanoğlunun yaşaması için , rahat bir nefes alması için bize verilen en büyük mucizedir . Bunun  için doğamızı sevmeliyiz . Doğamızı korumak için , ona sahip çıkabilmek için bilinçli insanlar olmalıyız ve bilinçli çocuklar yetiştirmeliyiz .

Yaşadığımız doğa bizden sadece ona zarar vermememizi istiyor . Onu koruyalım , onu koşulsuz sevelim ve onu yok etmeyelim . Yoksa bizden başka bir beklentisi yoktur doğanın . Biz bunları yaptığımız takdirde doğamız bize daha çok nimetler verir ve daha çok olumlu şeyler olur . Bunun için lütfen doğaya sahip çıkalım ve onu koruyalım .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...