Paylaşmaya Önem Veren İnsanların Özellikleri Nelerdir ?


Paylaşmaya Önem Veren İnsanların Özellikleri Nelerdir ?

Paylaşmak , empati kurabilmek , iyi insan olmak erdemli  insanların  özellikleridir . Paylaşmaya önem veren bu erdemli insanlar her zaman insan sevgisine sahip ve  doğadaki bütün canlıları seven kimselerdir . Paylaşan insanlar merhametli , yardımsever kimselerdir . İçlerinde hiç kimseye karşı kötü niyet taşımayan  kimselerdir .  Paylaşmayı seven insanlar  fedakar insanlardır . Bu insanların yaptıkları iyilikleri herhangi bir karşılık beklemeden yaparlar . Çıkarcı insan değildir .

Yaptıkları iyiliklerden sadece vefa ve saygı beklerler . İyilik yaptığı insanlar  tarafından ihanete uğradığı zaman canları çok yanar ve çok üzülürler . Bunun için de duygusal insanlardır .  Kimse hakkında kötü konuşmayı sevmeyen insanlardır . İnsanlık adına faydalı bir iş olduğu zaman hemen o işte görev alan insanlardır . Komşusu açken tok yatmayan insanlardır . Kendilerini başka insanların yerine koyarak olaylara onların gözünden bakan kimseler olduğu için , empati kurma becerisine sahip kimselerdir . Bu insanlar yaptığı iyiliklerden büyük zevk alırlar ve manevi huzur bulurlar . Vicdanlı insanlar oldukları için gece rahat uyurlar . Kimsenin ahını almazlar , kimsenin hakkını yemezler . İnsan haklarına önem verirler . Haksızlık karşısında susmayan insanlardır .

Her zaman mazlumun yanında olan kimselerdir .  Bu insanlar birlik ve beraberliğe önem veren insanlardır . Ülkesi için , vatanı için her türlü fedakarlığı yapan koca yürekli , adam gibi adam insanlardır .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...