Çalışkanlık İle İlgili Deneme Yazınız


Çalışkanlık İle İlgili Deneme Yazınız .

Hayalleri olan , geleceğe dair umutları olan insanların yapacağı ilk iş çalışmaktır . Eğer ki başarıyı yakalayacağımıza inanıyorsak o zaman çalışmalıyız . Kişi çalışarak  bir meslek sahibi olur ve kendini geliştirir . Boş duran kişi ise kendini geliştiremez ve her geçen gün daha da kötüye gider . Çalışkan olmak için yapabileceğimiz belli başlı sorumluluklarımız vardır . Bunlar planlı ve programlı olma , disiplinli olma , azimli olma ve karşımıza çıkacak zorlu yollarda sebat göstermedir .  

Şöyle bir söz vardır : ''Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde çıkmamıştır. '' İşte alın teri döktüğümüz zaman , azimli olduğumuz zaman   çalışkan bir kimse oluruz . Çalışkan kişi aynı zamanda boş işlerle de kafasını yormaz . Onun tek amacı bir iş yapabilmek , bir şeyler ortaya koyabilmek ve insanlığa faydalı olmaktır . Onun için gece gündüz demeden  yaz kış demeden yoluna devam eder .  İnsan çalışkan olmayı istemekle kalmayıp bunu hayata geçirmelidir . Alnının teri ile ekmeğini kazanan , harama bulaşmayan , sadece çalışarak belli bir yerlere gelmiş emektar insanlar , erdemli insanlar, gurur duyulacak insanlardır . Böyle  insanlar toplum tarafından her zaman sevilen , sayılan insan olur .  Çünkü o kişi bu sevilmeyi emeğine borçludur .

Çalışarak  birçok kişiye faydalı olabiliriz, örnek olabiliriz . Çalışan insanı örnek alan kimselerde gelişir ve topluma faydalı olur . Bunun için her zaman üretmeye ve çalışmaya , çalışkan olmaya devam etmeliyiz .

4 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...