Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız


Bir Kütüphane Bin  Hapishane Kapatır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Her insan  kitap okumalı ve kitap okuyarak kendini geliştirmelidir . Kitapta öğrenilen bilgiler sayesinde kişiler  kendilerini daha iyi geliştirme imkanına sahip olurlar . Kitaplarda iyilikten , barıştan , eşitlikten ,yardımseverlikten , şefkatten ,  adaletten vb. bahseder . Bu bilgileri okuyan kimseler asla suç işlemez . Suç işlenmediği zaman da hapishanelere de gerek kalmaz . Bunun için de bir kütüphane bin hapishane kapatılır sözü söylenmiştir  .

Milletimizin her bir ferdi  kitap okumaya çok önem vermelidir . Her tür kitaptan okuyabilmeli ve yaratıcı düşünme becerisine , eleştirel düşünme becerisine sahip olmalıyız . Ülkemizde kütüphanelerin sayısı artırılmalıdır . Sadece kütüphanelerin artması da yeterli değildir . Kitap okuyan kişi sayısı da artmalıdır . İnsanlarımız bilinçli okuyucu olmalıdır . Okudukları bilgiler  ile kendilerinin eksik yanlarını kapatmalı , cahil olmaktan kurtulmalıdır . Okullarda öğrencilere kitap okuma etkinlikleri yapılmalıdır . Halk eğitimde ise okuma ve yazma bilmeyen kişilere okuma öğretilmelidir . Okuma zevkini  alan bir kimse , öğrendiği faydalı bilgileri hayatına uygular . Böylece kişiler başkalarına zarar vermezler , yanlış işler yapmazlar, doğruluktan ayrılmazlar .

Ülke olarak gelişmek için , çağdaş medeniyetler seviyesine ilerlemek için sürekli kitap okumalıyız ve okuduklarımızı  da yaşamımıza aktarmalıyız .

5 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...