İletişim Ve İletişimin Yararları İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


İletişim Ve İletişimin Yararları İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan sosyal bir varlıktır . Bunun için de toplum içinde kişiler bir biri ile iletişim kurmak zorundadır .  Kişiler ancak etkili bir iletişim kurarak bir birilerini daha iyi anlar ve kendilerini  daha iyi ifade ederler .  İyi bir iletişim kurma becerisine sahip olursak kendimizi karşı tarafa çok iyi anlatmış oluruz . İletişim kurulurken kişilerin dili kullanma becerisi ortaya çıkar , kişinin yaratıcılığı ortaya çıkar , olaylara farklı açılardan bakabilme kabiliyeti ortaya çıkar .

Etkili bir iletişime sahip olursak insanlarla gereksiz tartışmalara da girmemiş oluruz . Kişi  karşı tarafı kırmadan , incitmeden içinden geçenleri anlatır . Böylece kişiler bir birini daha iyi anlar ve yanlış anlaşılmalar da olmamış olur . Etkili iletişim  kurduğumuz zaman  kendimizi rahatsız hissetmeyiz ve daha mutlu oluruz . Kişinin problem çözme yeteneği gelişir , arkadaş ve dost çevresi genişler , başkalarının fikirlerinden ve deneyimlerinden faydalanırız , bulunduğunuz ortam daha huzurlu ve daha mutlu olur . İyi bir iletişim kurma becerisine sahip olan  insan , nazik ve kibar olduğu için insanlar tarafından da çok sevilir ve her zaman aranan kişi olur . Kişi iletişim kurarken kibar bir şekilde hayır demesini de bilmelidir .  İletişim kurarken el  ve kollarımız , mimiklerimizi uygun bir şekilde kullanmalıyız . Karşı tarafı rahatsız edecek hal ve hareketlerden kaçınmalıyız .

İyi iletişim kurduğumuz takdirde insanlar ile sohbet ederiz , mutlu anlar geçiriz ve içimizde insan sevgisi çoğalır .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...