Kütüphanelerin Toplumsal Hafıza Merkezi Olmasından Ne Anlıyorsunuz ?


Kütüphanelerin Toplumsal Hafıza Merkezi Olmasından Ne Anlıyorsunuz ?

Kütüphaneler her türlü bilgi ve kaynakların  yer aldığı en önemli  eğitim kurumlarından ve öğretim kurumlarından biridir .  Kütüphanelerin içindeki kaynaklardan yararlanarak  her türlü bilgiye ulaşırız . Kütüphanelerde olan kaynakların içinde geçmiş dönemde yaşanmış olan her türlü olaylar yer almaktadır . Geçmişte yaşanmış olan her şey kayıt altına alınmıştır . Geçmişte yaşanmış olan olaylar hakkında da bilgi almak için kütüphanelerden faydalanırız . 

Kütüphaneler bir toplumun tarihi , coğrafi , kültürel , siyasi , sosyal düşüncelerinin yer aldığı yerler  olduğu için , kütüphaneler toplumsal hafıza merkezidir . Kütüphanelerin  içinde çok sayıda eserler vardır . Bu eserlerin içinde ise binlerce bilgiler yer alır . Araştırmak istediğimiz konuları bu kaynaklardan öğreniriz , hem bilgili oluruz  hem de geçmiş dönem hakkında yaşanmış olan olayların  ne olduğunu bilebiliriz .  Geçmişte yaşamış olan toplumların gelenek ve görenekleri , örf ve adetleri , inançları , kültürleri gibi konular hakkında kitaplardan faydalanırız .

Her çeşit kitap  da kütüphanelerde olduğu için , her toplum hakkında bilgi sahibi oluruz . Bunun için de kütüphaneler bir toplumun hafızasıdır , aklıdır denilmiştir . Bunun için her zaman kütüphanelere gitmeliyiz , araştırmalıyız , okumalıyız ve kendimizi geliştirmeliyiz .

1 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel olmuş . ellerinize sağlık . çok teşekkür ederim .

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...