Aç Otur Da Dilenciliğe Alışma Sözü İle İlgili Kompozisyon

Aç otur da Dilenciliğe Alışma Konulu Kompozisyon

" Aç otur da dilenciliğe alışma " sözü ile  insanın  dilenci olmaktansa aç kalmayı tercih etmesi gerektiği vurgulanmıştır . Dilenciliğe başlayan kişi bunu alışkanlık haline getirir ve devamlı dilenmeye başlar .  Hep başka insanların verdiği üç beş kuruşa tamah eder  kendisi çalışıp alın teri dökmez . Hazır yiyiciliğe alışır ve bu  hep böyle devam eder . 

Maddi durumunuz olmayabilir , başkasına da muhtaç olabilirsiniz ama kesinlikle alan el değil veren el olmalısınız ve dilenmeye alışmamalısınız . Dilenmektense aç kalmak daha onurlu bir davranıştır . Bir süre yoksul kalabilirsin , bazı olumsuz olaylar senin başına gelmiş olabilir . Ama biraz sabredip iş ayrımı yapmadan çalışmaya başladığında karnın aç kalmayacak ve kendi çalıştığının karşılığını alacaksındır . Bundan dolayı  hemen karamsarlığa kapılıp başka insanlara el açılmamalıdır . Çünkü başkasına bir kere el açan ve dilenen kimse bunu  hep yapar ve kendi kalitesini düşürür . Bundan dolayı nasıl durumda olursak olalım dilencilik yapmamalıyız . Sadece biraz zaman gereklidi r, işlerimizin yoluna girmesi için .


Bunun için de sabretmeli ve ne iş olursa olsun çalışmalı ve kendi kazandığımız parayı da özgürce harcamalıyız. Bu sayede kimseye el açmak zorunda kalmayız ve onurlu bir tavır sergileyerek başka insanlara da örnek oluruz.

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...