Yılbaşı İle İlgili Deneme

Yılbaşı İle İlgili Deneme

Yeni yıla günler kaldı .  İnsanlar da  heyecan artmaya başladı . Yeni yıl demek yeni hayatlar , yeni hayaller , yeni umutlar olur insanlar için .  Her insanın yeni yıldan beklentileri vardır . Kimisi zengin olmak ister , kimisi evlenmek ister , kimisi derslerinde daha başarılı olmak ister , kimisi zamanını daha dikkatli kullanacağına söz verir ..vs . Yeni yıl gelince insanın içi bahar gelmiş gibi  neşelenir .

Yeni yıl geldiğinde  kültürümüze uygun olarak yeni yılı kutlamasını bilmeliyiz .  Kendi gelenek göreneklerimiz ile ilgili etkinlikler düzenlemeliyiz , yemekler hazırlamalıyız , kurbanlar kesmeliyiz ve dualar içinde yılbaşını kutlamalıyız . Ama çevremize baktığımızda  yılbaşında  Batı'nın  eğlence tarzı alınmakta ve bu da gençlerin ahlakı yapısını bozmakta ve kendi kültürümüz  yaşanmamaktadır . Bunun için yılbaşı geldiğinde  tabi ki birbirimizle yardımlaşmalı ,  birbirimize hediyeler almalı ve evde eğlenceler düzenlemeliyiz ama bu ahlakımızı bozacak tarzda eğlenceler olmamalıdır .  Çünkü bizim kutsal değerlerimiz vardır . Bu değerlere göre yeni yılı geçirmesini bilmeliyiz .


Hepimiz yeni yılımızın mutlu ve huzurlu geçmesini isteriz  , yeni  yıldan kimisi şans getirmesini bekler , kimisi  para ister , kimisi sağlık ister .  Herkes istekleri için dilekler tutar ve kabul olması için dualar eder .  Yeni yıl  ülkemize bolluk ve bereket getirsin , ülkemizdeki terör olayları son bulsun , Suriye'de masum çocuklara kıyılmasın ve savaşlar ve kötülükler son bulsun istiyorum . Allah ülkemizi korusun ve hep mutlu bireyler olalım .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...