Dilimiz Neden Yozlaşıyor Konulu Kompozisyon

Dilimiz Neden Yozlaşıyor Konulu Kompozisyon

Dil demek  millet demek , millet demek dil demektir diyen Mustafa Kemal  ana dilimizin korunması ve ona sahip çıkılması gerektiğini söylemiştir her daim . Ana dilimize sahip çıkmadığımız taktirde ana dilimiz günden güne yozlaşacak yani  özgünlüğünü  kaybederek başka dillerin içinde yok olup gidecektir .

Anadilimizin kendi yapısına uygun kuralları vardır .  Bu kurallara uygun olarak anadilini  kullanmalıyız .  Türk dili etkili bir şekilde ve kurallarına uygun bir şekilde kullanılmazsa dilin işlevi yerine gelmeyecek ve dil yozlaşmaya başlayacaktır . Dil bir milletin hayatta kalabilmesinin temelidir . Eğer bir millet anadiline sahip çıkmazsa o dil çözülmeye başlar ve daha sonra bu çözülme millete de yansır . Milli kültürümüz ve milli dilimizin korunması için Türk dilini güzel kullanmasını bilmeli ve gereksiz yabancı kelimeler dile sokulmamalıdır . Özentilik yapılmadan kendi dilimizi konuşmaya ve bunu çocuklarımıza öğretmeye gayret etmeliyiz . Ana dil bir milletin ortak değeridir .  Türk dilinin yozlaşmaması için anadilimizin bütün kurallarını en iyi biçimde öğretmeliyiz öğrencilerimize . Bu konuda da en büyük görev Türkçe Öğretmenlerine ve diğer öğretmenlere düşmektedir .  Çevremize baktığımızda devir iyice değiştiği için gelişmiş şehirlerin  lokantalarının , çay ocaklarının adı ; mağazaların, alışveriş merkezlerinin , marketlerin adı  hep yabancı kelimelerden oluşmaktadır . Bu şekilde olunca ana dilimiz gittikçe körelecek ve dil denen şeyden eser kalmayacaktır .


Milli birlik ve beraberliğimizin daimi olması için ana dilimize sahip çıkmalı ve her zaman dilimize uygun konuşmalı ve adı Türkçe kelimelerden oluşan iş yerleri , alışveriş merkezleri, marketleri, …vs açmalıyız ki çocuklar dilimizi bilsin ve kültürlerine sahip çıksın. Çünkü dil ve kültür birbirini tamamlayan iki ögedir. Başka milletlerin dilimizi yozlaştırmak için yaptığı doğrudan ya da dolaylı sinsi planlarını yok edelim, yok edelim ki dilimiz ölmesin hep yaşasın. Çevremizde Türkçeyi güzel konuşmayan ve dilini hafife alan insanları kibar bir şekilde uyaralım ve kendine gelmesini sağlayalım. Gelin hep birlikte Türk Diline ve  güzel Türkçemize sahip çıkarak milli kimliğimizi kaybetmeden  güzel ülkemizde güzelce yaşamasını bilelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...