Zamanı Etkili Kullanmak İle İlgili Kompozisyon

Zamanı Etkin Kullanma İle İlgili  Kompozisyon

Hayatta en çabuk akıp giden şey zamandır . Giden zaman asla geri gelmeyecektir . Bunun için de zamanı verimli kullanmak  gerekir. Yani zamanın kıymetini bilmeliyiz ve hayatımızı buna göre yönlendirmeliyiz . Zamanını etkin kullanmanın yolu ise boş oturmamaktan geçer . Boş oturmayıp üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek zamanı daha verimli  kullanabiliriz . Zamanı etkin kullanmak  insana  daha fazla mutluluk verir . Mesela ilerleyen  yıllarda hayatımıza şöyle bir dönüp baktığımızda zamanında şunu yapsaydım gibi keşkelerimiz olmaz . Çünkü zamanında isteiğimiz emellere ulaşmışızdır ve zamanı verimli kullanmışızdır .  Özellikle de gençlik yıllarında zaman daha çabuk akıp gider . Bunun için gençliğin ve zamanın kıymetini çok iyi bilmeli ve daha çok çalışıp daha çok üretmeliyiz .

Zamanı etkili kullanmak için şunları yerine getirmeliyiz : Öncelikle her zaman planlı ve programlı olmalıyız . Plan ve program olunca günümüzü dolu  dolu geçirmiş oluruz ve vakit boşa harcanmamış olur .  Hedeflerimizi asla ertelememeliyiz , yani planlarımızı başka günlere bırakmamalıyız .  Zamanı gelince o an uygulamaya çalışmalıyız . Kişi kendini iyi tanımalıdır . Neleri yapabileceğini , neleri yapamayacağını bilmeli ve buna göre planlar oluşturmalıdır . Yani kişi nelere yeteneği olduğu nelere ilgisi olduğunu bilerek zamanı buna göre kullanmalıdır . Boş zamanlarımızı iyi değerlendirmeli ve boş işlerle uğraşmamalıyız . Çalışırken kendimize de zaman ayırmasını bilmeliyiz. Yani hiç mola vermeden sürekli çalışmak da kişiyi yıpratır ve kişi amaçlarına ulaşmayı erteleyebilir . Bunun için mutlaka ara vermeliyiz ve dinlenmeliyiz . Mesela sıcak bir çayı , güneş batarken terasımızda zevkle içmeli ve anın da kıymetini bilmeli ve bunu yaşamalıyız . Zamanı etkin kullanmanın bir diğer yolu ise gerçekçi olmamızdır . Kişi gerçekçi olmalı , yani ilk olarak önceliklerimizi hayata geçirmeye çalışmalıyız, alternatif işleri daha sonra yapmalıyız .


İşte böyle yaparsak zamanı etkli ve verimli kullanmış oluruz ve hayatta mutlu oluruz . Çalışan insan mutlu olur , çalışmayan zamanını etkin kullanmayan insan ise mutsuz olur ve pişmanlıklarla yaşamını devam ettirir .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...