Dua İbadetin Özüdür Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Dua İbadetin Özüdür Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Dua etmek insan ile Yüce Allah arasında kurulan  manevi bir bağdır . Dua ederek aslında Yüce Allah' a şükreder ve ona minnet duygumuzu dile getiririz . Aynı zamanda dertlerimizin , kötü günlerimizin yok olması için ona dua eder ve ondan yardım dileriz . İnsan ibadetini yaptıktan sonra duasını huşu içinde ederse işte o zaman gerçek mutluluğa erer . Bunun için de dua ibadetin özüdür denmiştir .  Rabbimize dua etmek bizim içimizi rahatlatır , içimizdeki kötü duygular yok olur , içimizde kin olmaz . Bunun için ibadetlerimizden sonra da önce de dua etmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz . Duamızın kabul olması için ise iyi insan olmalıyız .

Kötülüklerde uzak durmalı ve Rabbimiz ile  baş başa kalmalı ve ona içten yakarışta bulunmalıyız .   Her şeyin iyi olması için dua etmeliyiz . Herkes için iyi dileklerde bulunmalı , kendimiz için istediğimizi diğer insanlar için de istemeliyiz . Bunu ancak dua sırasında yapabiliriz . Dua etmek  çok güzel  bir ibadettir . Bunun için hem iyi günlerimizde dua etmeli  hem de kötü günlerimizde dua etmeliyiz . İbadetlerimizi bitirdikten sonra içten bir dua ile Allah'a  konuşmaya başlarız . Ona dert yanarız ,  hayatımızın mutlu geçmesini isteriz . Eğer kötü günler geçiriyorsak ve bu kötü günler bizim imtihanımız ise ondan sabır dileriz .  İşte bunun için dua ibadetin özüdür diyebiliriz . Manevi huzura erişmek için , Yüce Allah'a  yakın olmak için her zaman dua etmeliyiz ve dualarımız ise içten yapmalıyız . Sevgili Peygamber Efendimiz de dua ibadetin kendisidir diye buyurmuştur .

Rabbimiz şöyle buyurmuştur:

''Bana dua edin ki size icâbet edeyim . Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir " buyurdu ." (Gâfır 60).'' İşte tüm bunlardan dolayı dua etmeyi hayatımızın temeline oturtmalı ve sürekli dua etmeli ve sürekli şükretmeliyiz, Rabbimiz'i zikretmeliyiz . Sevgi ile, iyilik ile, dua ile kalın.

1 yorum:

  1. Çok Uzun olmuş Daha Kısa Ve öz olsa daha iyi olur

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...