Düşene Tekme Atmak Konulu Kompozisyon

Düşene Tekme Atmak Konulu Kompozisyon

İnsanlar hayatta zor durumda kalabilir ve  başlarına olumsuz olaylar gelebilir .  Kimi insanlar çok iyi durumdan , çok zor durumlara düşebilir . Ya da kimi insanlar fakirdir ve daha da fakir bir duruma gelmiş olabilirler . Burada erdemli bir insana yakışacak olan davranış ise düşen insana , canı yanan insana , zor günler geçiren insana  yardım etmektir . Yani bir de biz onları zor durumda bırakmamalıyız .

Düşen insanı  kaldırmalı , ona moral vermeli ve  onlara gerekli olan maddi ve manevi desteği bizler sağlamalıyız . Çünkü insan olana , içinde insana karşı sevgi ve merhamet olan bir kimseye de bu güzel davranış yakışır . Eğer zor durumda kalmış , düşmüş , muhtaç olmuş bir kimseye bir  tekme de biz vurursak o zaman yazıklar olsun bize! Çünkü bu etik olmayan davranış hiç kimseye  yakışmaz . Bazen çevremizde bile o kadar acımasız insanlar görürüz ki düşenin haline sevinir , onu yerden kaldırmak yerine , ona destek vermek yerine içten içe sevinir ve hatta o kişinin zor duruma düşmesi için bir tekme de böyle kimseler atar .  Düşen insanın arkasından gizli planlar yapan ve kötü olmaya devam eden  zor günümüzde , kötü günümüzde  el olan insanlar vardır . İşte böyle insanlardan uzak durmak gerekir . Bir söz vardır ya ''yere düşen ekmeği kaldıran insan neden yere düşen insanı kaldırmaz'' ,  ne anlamlı sözdür öyle değil mi ?


Siz siz olun sakın ola yere düşene bir tekme de siz vurmayın , gün gelir siz de bir gün zor durumlara düşersiniz ve belki o elinizden tutup kaldırdığınız insan da sizi yerden kaldırır . Bunu unutmayın sakın ve iyi insan olun , örnek insan . Her şeyden önce insan gibi insan insan olun .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...