Çalışmak Neden Önemlidir ? Kompozisyon Yazınız .

Çalışmak Neden Önemlidir ?  Kompozisyon Yazınız .

 Hayata geldiysek bizim için artık hayatla mücadele başlamıştır demektir . Bu hayatta sağlıklı kalabilmek için , fiziki , sosyal , psikolojik ihtiyaçlarımızı giderebilmemiz için çalışmak gerekir . Çalışmayan insan hem maddi olarak fakir kalır hem manevi yönden fakir kalır . Çalışmayan insan ekmek bulamaz , aş bulamaz , yaşadığı topluma faydalı bir insan olamaz .

Kişi ancak çalışarak rahatlar ve mutlu olur . Daha güzel bir gelecek için , daha rahat bir yaşam sürülmesi için mutlaka çalışılması gerekir . Çalışmayan insan kendini kötü alışkanlıklardan alıkoyamaz . Çalışmayan insan başkalarına muhtaç kalır ve hem kendini zor dumumda bırakır hem de ailesini . Başkalarına muhtaç olmamak için , insan her zaman alın teri ile çalışıp parasını kazanmaldır . Toplum tarafından saygı görmek için çalışılması gerekir . Kişinin kendini mutlu etmesi ve yaşadığı topluma örnek bir insan olması için de çalışması ve hiç durmadan yoluna devam etmesi gerekir .


 Çalışmanın önemini şu sözler ile özetleyebiliriz:'' Çalışmak her şeyi fetheder '', '' Çalışmayana Allah yardım etmez '' , '' Çalışma sıkıntıyı, kötülüğü ve yoksulluğu uzaklaştırır .'' Bundan dolayı çalışmalıyız ve insanlığa faydalı bir birey olmalıyız . Çalışmayanlar ise hayat boyu  mutsuz olur ve geleceğe bir şey bırakamazlar . Bunun çalışmak şart , eğitim şart .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...