Hayal Etmek Konusu İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız

Hayal Etmek Konusu İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız

Hayal etmek insan için çok  farklı , çok hoş bir durumdur . İnsan hayal ederken kısa süreliğine de olsa  gerçeklerden uzaklaşır ve kendisi için  daha güzel bir hayat düşler . Hayal kurarak farklı alemlere dalıp gideriz . Mesela maddi durumu çok kötü olan bir ailenin çocuğuysak  okuyarak çok iyi bir mesleğe sahip olmanın ve ailemizi rahata kavuşturmanın  hayalini kurarız . Anneme çok güzel bir altın bilezik alacağım, babamın altına güzel bir araba çekeceğim, güzel bir ev alacağım . Yani aile için her şeyi yapacağım diye hayaller kurar ve mutlu oluruz .

Bazen de gerçekleşmeyecek hayaller de kurabiliriz . Bunların da gerçekmiş gibi olduğunu bir an hisseder ve içimizi bir sevinç kaplayabilir . Hayal kurmak böyle bir duygudur  işte . İnsanı alır , bir uçtan bir uca götürür ve insanı eder .  Peki savaş ortasında doğmuş , büyümüş küçük bir kızın hayalini düşünebiliyor musunuz ? Ne düşünür bu küçük yavru . Bir gün savaşlar bitecek , ailem yanımda olacak , sabaha bomba sesleri ile değil , kuş sesleri le  uyanacağım , anne babam yanımda ve sağ olacaklar . Yeni bir hayat başlayacak benim için der . Top oynamak isteyecek , çeşitli oyunlara oynamak isteyecek ve  yeni arkadaşlıklar kuracak . Bu ve bunun gibi hayaller kurar. Aslında hayal kurmamız yaşadığımız  yerin koşulları ile alakalı da bir durumdur . Bir başkası ise şöyle bir hayal kuracaktır . İleride çok iyi bir bilim adamı olacağım , ülkemin en iyi ülke olması için çok çalışacağım ve yeni son model  arabalar yerli arabalar üretilmesini sağlayacağım . Görüldüğü gibi her insanın hayali ve hayat şartları farklıdır . Ama her ne olursa olsun hayal kurmak insanı daha bir mutlu ediyor ve insan hayal kurarak farklı ve güzel duygular yaşıyor .


Hayallerinizin gerçekleşmesi dileği ile . Hayal kurmaktan vazgeçmeyin , hayallerinizin gerçekleşmesi için de umutlarını kaybetmeyin ve  çalışmaya devam edin .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...