Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca eğitime ve öğretime çok önem vermiştir . O her zaman milletinin çocuklarının  iyi yetişmesini , nitelikli bireyler haline gelmesini istemiştir .  Vatan evlatlarının nitelikli birer birey olmaları için ülkemizin nitelikli , verimli öğretmenlere ihtiyacı vardır . Öğretmen ki bir milleti geliştiren , okutan , öğreten , değiştiren , en önemli değerlerimizdir . Bunun için öğretmenler her millet için , her ülke için çok önemli ve çok değerli bir konumda yer almalıdırlar .  Çünkü onlar bizi geliştirir , onlar bizi  eğitir ve bize şekil verir . Ulu Önderimiz sevgili Mustafa Kemal Atatürk de  öğretmenlere  güvenmiş ve  cumhuriyetin öğretmenlerinin  cumhuriyetçi öğrenciler yetiştireceğini anlatmak istemiştir .

Ülkesinin ve milletinin daha iyi gelişmesi için en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü söylemiştir Gazi Mustafa Kemal . Öğretmenler yetiştirdikleri öğrenciler ,  ülkemizi daha iyi geliştirecek ve Türkiye Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacaktır . Bunun için de öğretmenlerin kendini çok iyi yetiştirmesi , nitelikli birer eğitici , öğretici olmaları gerekir . Öğretmenler  öğrencilerine  ders anlatırken dersi tek düze anlatmamalıdır , dersi daha zevkli ve daha ilgi çekici hale getirmek için değişik yöntem ve teknikler kullanmalıdır . Bunları yaparak öğrencide çeşitli yetenekler geliştirmeli , öğrencilere  yetenekleri olduğu alanlara , ilgileri olduğu alanlara yönlendirmelidir . Öğretmenler kendilerini sürekli yenilemeli ,  batının eğitim ve öğretim yöntemini takip ederek kendimize uyarlamalı ve milli bir eğitim oluşturmalıdır . Öğrencilere milli kültür hakkında bilgi vermeli , çeşitli beceriler ve değerler kazandırmalıdır . Çünkü tüm bunları yapacak tek kişi değerli öğretmenlerimizdir .


Nasıl bir çiftçi  elma yetiştirir, buğday eker, arpa ekerse , öğretmende  öğrencilere bildiklerini anlatarak insan yetiştirirler . İşte bunun için yeni nesil öğretmenlerin eseri olmalı ve o eserler de dünyaya hükmeden birer ilim insanları haline gelmelidirler .

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...