Engelliler Haftası İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Engelliler Haftası İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Her insan doğuştan ya da sonrada engelli kalabilir .  Engelli olan insanlar için  yaşam biraz daha zorlaşabilir . Engelin birçok çeşidi vardır . Görme engelli , işitme engelli ,  zihinsel engelli , fiziksel engelli , spastik engel, özgül öğrenme güçlüğü , yaygın gelişimsel bozukluk , dikkat eksikliği  vb.  engeller vardır . Engelli insanlara yardım etmek toplumun en büyük görevlerinden birisidir .  Toplum olarak engelli insanlara yardım etmeliyiz , onları kıracak davranışlarda bulunmamalıyız .

Hiç kimse engelli doğmak ya da sonrada engelli kalmak istemez . Bu bizim elimizde olan bir şey değildir . Bunun için engelli olan insanları asla küçümsememeli , onlardan kaçmamalıyız . Tam aksine onların her işlerinde onlara yardımcı olmalı ve o insanları da topluma kazandırmalıyız . Kişi engelli oldu diye hiçbir şeyi başaramayacak diye bir şey yoktur . Bugün ülkemizde çoğu engelli sporcumuz bizi dünyada başarı ile temsil etmekte ve etmeye de devam etmektedir . Biz de onların bu başarıları ile övünmeliyiz . Engelli insanları her zaman başımızın üstünde tutmalıyız . Kendimizi onların yerine koyarak empati kurmalıyız . Empati kurma becerisine sahip olduğumuzda ise onlara bakış açımız daha da güzel olacak ve onları , o güzel kardeşlerimizi daha da çok seveceğiz . 


Engelli insanlar için devlet üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışmakta ve onlara özel eğitim verilmektedir .  Bizler de engelli kardeşlerimizin ailelerine maddi ve manevi yönden destek olarak toplum içinde bütün olmayı başarabilmeliyiz . Engellilere her zaman yardım etmeli ve onları çok sevmeliyiz . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...