İnsan Sadece Yaptıklarından Değil , Yapmadıklarından Da Sorumludur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan Sadece Yaptıklarından Değil , Yapmadıklarından Da Sorumludur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanın yapması gereken sorumlulukları vardır fakat insanın  yapmadığı , seyirci kaldığı bazı durumlar karşısında sorumlulukları vardır . Kişi sadece kendi çıkarları için yaşamamalıdır . Sadece kendi mutluluğunu , kendi ailesini düşünen insanlar başkalarının mutluluğu için yapmadıklarından da sorumludur . İnsan haksızlıklar karşısında konuşmalıdır . Haksızlık karşısında çıkarlarını koruması için  susmamalıdır . Kişi başka birine yapılan haksızlığa susar ya da seyirci kalırsa işte burada yapmadıklarından sorumlu olur . Yani hem bu dünyada iyi bir insan olmaz , hem de öbür dünya için iyi bir şey yapmamış olur .

Bunun için yapmadıklarımızdan da sorumlu olacağımız düşünerek her zaman doğru insan, dürüst insan, güvenilir insan, doğruları acı olsa da söyleyen insan olmalıyız ki üzerimizde başka kimselerin hakkı kalmasın . Bunun için de insan sadece yaptıklarından değil yapmadıklarından da sorumludur denilmiştir . Bir örnek verelim .  Örneğin; komşunuz sokak köğeğine karşı işkence uyguluyor , onun canını yakıyorsa siz de bunun  bana bir zararı yok o komşumun tercihi  deyip seyirci kalıyorsak işte burada yapmadıklarınızdan sorumlu tutulacağınızı unutmayın . Çünkü yapılan bir eziyet karşısında ses çıkarmıyorsunuz insanlık adına da büyük bir suç işliyor oluyorsunuz . Bu da etik olmayan bir davranıştır . Diğer bir örnek verelim .  Arakan'da yapılan vahşi katliamlara karşı  sessiz kalıyorsanız , benim mutluluğum yerinde banane diyor ve Arakanlılar için ülke olarak  bir şey yapmıyorsanız işte burada da yapmadıklarınızdan sorumlusunuz . 


Bundan dolayı her zaman yaptıklarınızdan sorumlu olun hem de yapamadıklarınızı yapmaya çalışın ki dünya sizin gibi örnek ülkeler , örnek insanlar görsün . Kısacası insanlığı yaşatın , insanı yaşatın , doğrunun yanında olun , haksızlık karşısında susmayın .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...