İnsan Kıyafetleriyle Karşılanır , Bilgileriyle Ağırlanır , Ahlakıyla Uğurlanır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan Kıyafetleriyle Karşılanır , Bilgileriyle Ağırlanır , Ahlakıyla Uğurlanır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 Hayatımızda hepimiz çok zengin olamayız  ya da çok kaliteli , çok pahalı kıyafetlere sahip olmayabiliriz . Zaten önemli olan da çok pahalı kıyafetler giymek  ya da en şık olmak  değildir . Önemli olan kişilik  sahibi olmak , karakter sahibi olmaktır . Her  ne kadar bir kesim insanlar sadece görünüşe göre  insanları değerlendirseler de bu onların basit düşüncelere sahip olmasından kaynaklanır .

Toplumdaki insanlar genel olarak doğru , dürüst , bilgili ,  kültürlü , güvenilir , etik (ahlaki) değerlere sahip olan ve bunları yaşam kuralı haline getiren insanlardan hoşlanır . Çünkü  bu güzel özelliklere sahip olmak her yiğidin harcı değildir . İyi insan olmak , kültürlü insan olmak , bilgili insan olmak  emek isteyen , bir durumdur . Dışarıdan bakıldığında insanları kıyafetleri ile karşılarız , onlarla konuşuruz , muhabbet ederiz .  Fakat bizim için önemli olan kişinin giydiği kıyafetin niteliği ya da niceliği değil , bizim için önemli olan o kişinin nitelikli bir insan olup olmamasıdır . Yani bizim için önemli olan kaliteli , ahlaklı insan olmaktır . Yoksa  karşımızdaki kişi ne kadar güzel giyinirse giyinsin , ne kadar zengin olursa olsun bizim için hiçbir anlam ifade etmez . Çünkü bu güzel giyinen kişi ahlaklı değilse , güvenilir değilse , karaktersiz ise işte giyilen kıyafet de boş bir gösterişten başka bir şey değildir . Tabi bir de şu açıdan bakmak gerekir .


Kişi temiz giyinmiştir ama kaliteli de olabilir, olmaya da bilir . O kişi ahlaklı , insancıl düşüncelere sahip hele bir de içi gibi dışı da güzel bir insan ise işte o zaman toplum böyle kişilere daha bir hayranlıkla bakar ve bu kişi toplum tarafından daha çok sevilir . Bundan dolayı hayatımızda her zaman dürüst olalım, güvenilir olalım, kültürlü, bilgili bireyler olalım ki çevremizdeki diğer insanlara da örnek olalım .

1 yorum:

  1. Şu an yazıyorum çok teşekkür ederim umarım hoca beğenir emeğinize elinize sağlık

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...