Yalnızlıkta Dost Ve Arkadaşlığın Yerini Ancak Kitap Tutabilir Sözü İle İlgili Bir Deneme Yazınız .

Yalnızlıkta Dost Ve Arkadaşlığın Yerini Ancak Kitap Tutabilir Sözü İle İlgili Bir Deneme Yazınız .

İnsan sosyal bir varlık olduğu için  yaşamaya yani dostları ve arkadaşları ile birlikte olmaya , güzel vakitler geçirmeye ihtiyaç duyar . İnsanın sosyal bir çevresi olması son derece önemlidir fakat sevdiklerimiz  her zaman bizim yanımızda olamazlar . Çünkü onların da  kendilerine göre sorumlulukları vardır . Bazı durumlarda onlardan ayrı kaldığımız zor zamanlarımız olabilir . İşte bu ayrılan zamanlarda ilk sığınacağımız ,  soluk alacağımız yer evimizde kurduğumuz küçük kütüphanemizdeki birbirinden güzel kitaplarımız olmalıdır .

Farklı türden kitaplar okuyarak kendimizi hem geliştirmiş oluruz hem de dostlarımızdan ayrı kalmanın acısını bu değerli kitapları okuyarak dindirebiliriz . Okuduğumuz kitaplar sayesinde başka dünyalara gider , başka başka şeyler öğreniriz . Mesela dostluk ve arkadaşlığın önemi ile ilgili bir kitap okuyarak onları yanımızda gibi hisseder ve bu şekilde de yalnızlık duygusunu gidermiş oluruz . Kitap okuyarak sadece çeşitli bilgilere sahip olmayız . Kitap okuyarak estetik düşünme becerisine sahip oluruz ,  dilimizi daha etkili ve daha güzel konuşuruz ,  çeşitli düşünme becerilerine sahip oluruz . İnsan her zaman az da olsa mutlaka bir kitap okumalıdır . Kitabın türü ise sizin zevkinize bağlıdır. İster moda kitabı , ister hobi kitapları, ister polisiye romanları  vb. gibi kitaplar okuyarak kendinize yeni arkadaşlar , yeni dostlar bulabilir ve böylece arkadaş sayını da artırmış olur , aynı zamanda kültürel bir zenginliğe de erişmiş olursunuz . Dostlarınızla , arkadaşlarınıla tekrar bir araya geldiğinizde onlara okuduğunuz kitaplardan bahseder ve  onları da öğrendiğiniz çeşitli bilgiler ile geliştirebilirsiniz .


Daha iyi bir dünyada yaşamak için, daha güzel bir dost bulabilmek için ve dostun sizi asla terk etmemesi için her zaman kitap okuyun , kitaplara bağlı kalın . Kütüphanelerdeki kitaplardan faydalanın ve zamanın kıymetini bilerek verimli bir yaşam geçirmeye dikkat edin . Unutmayın kişiler sizi yanıltabilir , size yanlış yapabilir fakat kitaplar asla sizi yanıltmaz ve sizi üzmez .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...