Serçeden Korkan Darı Ekmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Serçeden Korkan Darı Ekmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanları hayatta bir amaçları olmalıdır . Bu amaçları gerçekleştirmek için de emek etmek gerekir .  Kimi insanlar kendilerine güvenmedikleri işin başladıkları bir işi yarıda bırakır ve hep olumsuz düşünmeye başlar ve sonuç da olumsuz olur . Örneğin ; araba kullanmayı öğrenmek isteyen fakat aynı zamanda da ya araba kullanmaya başladığında arabayı bir yere vururum , fren yerine gaza basarım  gibi birçok aklına olumsuz düşünceler getirip daha sonra da araba kullanmaktan vazgeçen  kimseler arabayı gerçekten kullanamazlar ve sonuç da olumsuz olur .

 Bunun yerine arabayı kullanmakta kararlı olup bu işi başaracağım inancı ile yaklaşılırsa o işin sonucunda başarı da gelir zaten . Ama korku , kaygı , yapamam gibi duygular etkili olursa sonuç da başarısız olur . Bunun için serçeden korkmadan darı ekilmelidir . Yani cesaretli , girişimci olunmalıdır .  Örneğin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk eğer  yeni bir devlet kurmakta ısrarlı , iradeli  ve kendine güveni  olmasaydı şu anda Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devlet olamayabilirdi . Mehmetçiklerin ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve Türk halkının vatanını çok sevmesi ve milletini başka milletlerin himayesine girdirmemek için sonunu düşünmeden cephede savaşması ve sonuçta vatanın kurtulması … Yani bu millet , bu yüce halk sonunun kötü olabileceğini düşünseydi kahraman olamazdı .


İşte bundan dolayı bir işe başlarken kararlı olunmalı ve olumsuzluklar yerine olumlu olacak olan sonuçlara odaklanmak gerekir . Yani darı ekmeye devam etmeli serçeden korkulmamalıdır .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...