Tatlı Dil Her Kapıyı Açan Bir Anahtardır Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Tatlı Dil Her Kapıyı Açan Bir Anahtardır Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

 Dünyada kardeşçe bir hayatın yaşanması için , insanlık için , sevginin çoğalması için tatlı dilli olmak gerekir . Dünyayı yöneten ülke liderleri bile birbirine karşı siyasi konularda tatlı bir dille hareket ederlerse dünya sorunları da daha kolay çözülebilir .

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye bir söz de aslında tatlı dilin yapılmayacak işleri ne kadar kolay hale getirip yaptığını kanıtlar niteliktedir aslında . İnsanların gönlünü kırmak yerine , gönülleri kazanmayı tercih etsek bunun için de tatlı dilli , güler yüzlü olsak hayat daha çekilir ve daha güzel olmaz mı ? Olur tabi ki neden olmasın öyle değil mi ?  Tatlı dil insanlar arasında dayanışma sağlar ve  kardeşliğin daim olmasını sağlar . Bir kişinin tebessüm etmesi bile tatlı dil demektir aslında .  Mesela fakir birine yardım etmek istiyorsunuz fakat siz de en az o kişi kadar fakirsiniz elinizden bir şey gelmiyor olabilir . En azından o kişi ile dertleşebilir, o kişi ile samimi ve içten bir şekilde konuşursanız bu bile tatlı dil anlamına gelir .


Tatlı dil her zorlukların üstesinden gelir yeter ki bunu gerçekten ve içten isteyin . 

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...