El Yarası Geçer , Dil Yarası Geçmez Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

El Yarası Geçer , Dil Yarası Geçmez Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Hayatta insanların her ne  yaşanmış olursa olsun asla kalplerini kırmamak ve onları incitmemek gerekir .  Çünkü insan kalbi  çok değerlidir . Onu bir incittiğimizde bir daha düzelmesi zaman alabilir ya da eskisi gibi olamaz . Denildiği gibi elimiz kanadığında ya da yara olduğunda doğal olarak zamanla iyileşecektir ve eskisi gibi sağlığımıza kavuşacağızdır . Fakat dil yarası bir anda geçmez .

Bunun için her zaman konuşmadan önce düşünmeli ve daha sonra konuşmalıyız . Bir şeyi ölçüp biçmeden, karşımızdaki kırılır mı kırılmaz mı diye düşünmeden konuşup sonrada eyvah dememek için her zaman tedbirli olmalı ve o güzel gönülleri incitmemeliyiz . Ne demiş Yunus Emre : Bir kez gönül yıktın ise , bu kıldığın namaz değil , yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil . Ondan dolayı gönülleri kırmayalım , dostluğu baki kılalım , küs kalmayalım . Çünkü dünya gelip geçicidir . Herkes zamanı gelince , vakti dolunca bu dünyaya elveda diyecektir . Ondan dolayı her zaman tatlı dilli ve güler yüzlü olalım . Çünkü hayat anlamlı yaşam olunca değer kazanır . Çünkü hayat onurlu bir duruş sergileyince değer kazanır . Çünkü hayat insana önem verince değer kazanır .


Bundan dolayı insan kardeşlerim var mısınız gönülleri kırmadan , incitmeden bu dünyanın güzelliklerini hep birlikte yaşamaya ? Ben varım ya siz ?

3 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...