Gülmenin Ve Tebessümün İnsan İlişkilerindeki Yerini Anlatan Bir Kompozisyon

Gülmenin Ve Tebessümün İnsan İlişkilerindeki Yerini Anlatan Bir Kompozisyon

Gülmek ve tebessüm etmek  insanı daha da güzelleştiren ve insanın iç dünyasını ortaya çıkaran bir davranıştır aslında . Çünkü gülmek ve tebessüm etmek insanları birbirine yakınlaştırır ve insanlar arasındaki kardeşlik duygusunu da artırır . Çevremize baktığımızda  ya da zor bir duruma düştüğümüzde yardım isteyeceğimiz ilk kişiler genelde gülen ve tebessüm halinde olan insanlardır . Çünkü biz birey olarak biliriz ki bu tip sıcakkanlı  insanlar bizi yarı yolda bırakmaz ve zor zamanlarımızda elimizden tutup kaldırır .  Ama gerçekten o gülüş ve tebessümün samimi olması gerekir . 

Kimi insanlar içinden iyi niyetli olsalar bile gülmekten ve tebessüm etmekten kaçınırlar . Eğer bu şekilde davranırlarsa insanların sınırlarını aşacaklarını düşünürler . Aslında bu şekilde davranarak hayatın coşkusunu ve anlamını yaşamayı bırakır ve bu şekilde olmaya devam ederler . Ama bu iyi bir şey değildir . Çünkü kişiyi yaşama karşı hep mesafeli yapar ve insanlar bu şekilde mutlu olduklarını zannetseler bile gerçekten mutlu olamazlar . Gerçek mutluluk basit bir gülümseme ve içten bir tebessüm sayesinde olur . İşte o zaman içimizdeki çocuk ruhumuzu ve gerçek  insan oluşumuzu ortaya çıkarırız . Örneğin ; sert görünüşlü bir yönetici olduğunuzu varsayalım . Çalışanların ile çok samimi değilsin ve  çalışanların senden korkuyor ve bu durumda işlerinde de verimli olamıyorlar . Oysa gülmekten korkmayın , sert duruşun aksine gülün ve tebessüm edin fakat aynı zamanda sınırlarınızın korunması gerektiğini de kibar bir şekilde belli edin . İşte o zaman çalışanlarınızın  morali daha yüksek olur ve yaptığı işler de verimli olur . 


Hayatımızın daha anlamlı olması için, hayatımızın daha coşkulu bir yaşam olması için gülmekten ve tebessüm etmekten hiç ayrılmayın . Çünkü bütün zorlu yolları bu şekilde aşabileceğimize inananlardanım . 

6 yorum:

  1. Mükemmel çok beğendim ellerinize sağlik

    YanıtlaSil
  2. Eh ışte ak işime yaradı... 👌👌👌

    YanıtlaSil
  3. Bişey diyim mi bu yazılanların hepsi beni anlatıyor vay be ne kadar mutlu bir hayatım varmış hiç farkında bile değilim ama sürekli güldüğüm ve okulun yarısından çoğunun beni tanıdığı doğrudur her gören adımla sesleniyor bazen arkadaşım yeter be bu ne her gören selam veriyor sana falan diyor😂

    YanıtlaSil
  4. Berbat destan yazmışsın mübarek

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...