Ağlarsa Anam Ağlar, Gerisi Yalan Ağlar Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Ağlarsa Anam Ağlar, Gerisi Yalan Ağlar Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Annelerimiz , canlarımız çocukları için her türlü fedakarlığı yapan ve bu  yaşam mücadelesini sürdürürken her zaman çocukları için  var nefes alan yüce varlıklardır .  Çünkü anneler için evlatlar candır ve yaşamdır . Başımıza olumsuz bir olay geldiğinde ya da canımızı sıkan basit bir olayda bile bizim mutlu mu ya da mutsuz mu olduğumuzu anlayan tek kişi annelerimizdir . Çünkü onlar bu dünyada bizi en çok seven ve bize en çok değer veren kişilerdir .

Gerçekten de içten şekilde bizim için ağlarsa anamız ağlar , her ne kadar başka insanlar da bizim yaşadığımız olumsuz durumlara gerçekten üzülseler de analarımız gibi üzülemezler . Çünkü analarımız bu üzüntüyü ta yüreklerinde hissederler ve bizden daha çok üzülürler . Çünkü onlar  için biz her şeyiz . Onlar bu dünyada sadece çocuklarının mutlu olması , güzel bir hayat sürmesi için yaşarlar ve hep bunun için daha çok çalışırlar . Örneğin; sabah işe gideceğiz . Annemiz sabah erkenden kalkıp sobayı yakar , sıcak börekleri  pişirir ve çayımızı demleyip bizi işe yollar . İşe gittiğimizde ya da patron bizi işten çıkardığında ya da iş bulmak için başvurduğumuz yerler bizi aramadığında çok üzülürüz . Bunu fark eden analarımız bizi o sıcacık yüreklerine basar ve bizden daha çok üzülürler . Çünkü onlar gerçekten bizi çok seven ve bize değer veren muhteşem  yaratıklardır .

Başkaları anamız gibi üzülmez ve hatta çoğu kimsenin umrunda bile olamayabiliriz . Bundan dolayı ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...