Arkadaşlık İle İlgili Deneme

Arkadaşlık İle İlgili Deneme

Çoğu zamanımızı birlikte geçirdiğimiz , en güzel anıların hatırlandığı ve yaşamın daha bir anlamlı olduğu zamanlar yanımızda hep arkadaşlarımızın olduğu anlardır . Düşünsenize hayatta tek başınıza yaşadığınızı ve hiçbir arkadaşınızın olmadığını . Derdini döküp rahatladığın , sana zor zamanlarında tıpkı bir psikolojik danışman gibi danışmanlık yapan kişiler hep arkadaşlarımız olmuştur .

Sadece üzüntülü zamanlarda değil aynı zamanda mutlu ve güzel günlerimizde de yanımızda olan ve bizimle bu mutluluğu paylaşan canlarımız olmuştur arkadaşlarımızdır . Fakat her kişiden arkadaş olmuyor . Bazen çok iyi arkadaş zannettiğiniz kişiler ufak bir çıkarını gerçekleştiremeyince bile sizi ilk terk eden kişi o oluyor . Bundan dolayı herkesle arkadaşlık kurulmamalı , arkadaş seçiminde çok dikkatli olunmalıdır . Arkadaş olan kişiler arasında ilk olara güven duygusu ve empati duygusu gelişmiş olması gerekir . Hal böyle olunca o arkadaşlık ilişkiler sağlam temeller üzerine kurulur ve bu sağlam temellere hiç kimse zarar veremez . Bazen aile bireylerimizden bile bize daha yakın olan arkadaşlarımızın kıymetini bilmeli , onların zor zamanlarında da biz onların yanında yer almalıyız . Gerçek arkadaşlıklar kurmalıyız . Arkadaşımız kendisi için zararlı olan alışkanlıklara başlamışsa onları uyarmalı ve bu yanlış yoldan dönmeleri için gerekirse kızmalıyız .


Çünkü gerçek arkadaşlık sadece her şeyimizi onaylayan değil , yanlışlarımızda bizi uyaran kimseler olmalıdır . Hayatınızda karşınıza hep iyi  arkadaşlar çıkmanız dileği ile kalın arkadaşça ve dostça .

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. bence adsızcım daha uzun yazamadın mı? teşekkürler diye yorum mu olur eeeeeeee tabi okuma-yazman yoksa orası ayrı hahahahahahahahahahahahaha

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim. Ödevime çok yardımcı oldu. Kim yaptıysa gerçekten çok güzel olmuş. Ellerize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...