Sınıfınızı Anlatan Bir Kompozisyon

Sınıfınızı Anlatan Bir Kompozisyon

Sınıf biz öğrencilerin içinde olduğu , eğitim ve öğretim yuvasıdır . İçinde öğretmen masası , bizlerin oturduğu sıralar olan , kitaplık dolabı , hayatımızın anlamlı zamanlarının geçtiği yerlerden birisidir . Sınıfta kendi akranlarımızla bile bir şeyler öğrenir ve bu öğrendiklerinizle ile geleceğimize yatırım yaparız .

Öğretmen sınıfımızda bize ders anlatır , arkadaşlarımız ile hoş vakit geçirilir ve daha birçok güzel şey  yaşadığımız yuvamızdır sınıfımız . Tabi ki sınıf içinde de birtakım uymamız gereken kurallar vardır . Sınıfı temiz tutmak gerekir . Bunun için oturduğumuz sıralar asla çizilmemeli , sınıf içinde koşulmamalı , sınıftaki eşyalara zarar verilmemelidir . Çünkü bu yıl bizim olan bu sınıf gelecek yıl başka öğrencilerin olacak ve onlar kullanacaktır .Yani empati kurmamız gerekir . Bundan dolayı sınıfımızı korumalı ve hiçbir eşyasına zarar vermemeliyiz . Sınıf kimi öğrenci için duygusal anların geçtiği , kimi öğrenci için sınav sonucunun açıklandığı , kimi öğrenci için öğretmenin merakla beklendiği yerdir . Sınıf bizi bir arada turan yerdir . Zamanımızın çoğu burada geçer . Bu yüzden sınıfın kıymetini bilmeli , sınıftaki arkadaşlarımızla iyi geçinmeli , kimseyi rencide etmemeliyiz . Çünkü burası eğitim yeridir , arkadaşlık , kardeşlik  yeridir .


Sınıf içinde zaman içinde gelişen arkadaşlıklar ilerde dostluklara dönüşür . Burada yaşadığımız anıları yaşlandığımızda bile unutmayız . Çünkü  hayatımızın en hatırlanmaya değer günleri geçmiştir burada . Kısacası sınıf  bizim her şeyimizdir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...