Önce İyi İnsan, Sonra İşini En İyi Yapan İnsan Sözü İle İlgili Yazı

Önce İyi İnsan, Sonra İşini En İyi Yapan İnsan Sözü İle İlgili Yazı

 Hayatta hangi makamda olunursa olunsun , ister çok zengin , ister çok fakir olunsun önemli değildir . Çünkü ilk olarak önemli olan şey iyi insan olmak , güzel ahlaklı  olmaktır . İyi insan başkalarına zarar vermez , kimsenin canını yakmaz.  Yani doğru ve duruşu net olan bir insan olmak gerekir . Daha sonra yaptığın iş ne olursa olsun işte çok iyi olmalı , uzmanlaşmalısın .

İşte o zaman kişi hem kendine saygı duyar , hem toplum tarafından saygı görür . Ama bu meziyetleri kişi öncelikle kendi istediği için olmalı ve  yapmalıdır . İyi insan olmak , işini hakkıyla yapmak kişiyi mutlu eder . İçinde herhangi bir huzursuzluk ve mutsuzluk olmaz . Gece yatağına huzurla yatar . Çünkü hem karakterli , doğru ve dürüsttür , hem de işini hakkıyla yerine getiriyordur . Böyle insanlardan kötülük beklenmez . Bu kişiler ile daha çok vakit geçirilmek istenir . Çünkü bu insanlar topluma hal ve hareketleri ile , yaptığı iş ile örnek olmuş kimselerdir .


Bundan dolayı bizler de hem iyi bir insan olmalı , hem de işimiz ne olursa olsun en iyi şekilde yerine getirmeye gayret göstermeliyiz . İyi insan olmak ve işinde de iyi olmak insanlar arasında ve toplumla arasında kardeşliği geliştirir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...