Alçak Gönüllü Olmak Bilginin Süsüdür Sözü İle İlgili Kompozisyon

Alçak Gönüllü Olmak Bilginin Süsüdür Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bilgi insana hayatın anlamını öğreten , evrendeki yerimizi ve görevimizi bize gösteren , varlıkları tanımamızı sağlayan en yüce güçtür . İnsan bilgi sayesinde daha fazla şükretmeyi öğrenir , öğrendikçe aslında ne kadar az şey bildiğinin farkına varır . Bu sebeple gerçek manada bilgeliğe ulaşmış insanlar gittikçe daha ağırbaşlı ve alçakgönüllü olur .

Bir insan olarak fen bilimlerinde ilerlediğinizi düşünün . Öğrendikçe uzayın ne kadar büyük ve geniş olduğunu onun içerisinde yüzlerce galaksi , bu galaksiler içerisinde yüzlerce gezegen ve milyarlarca yıldız olduğu gerçeği ile karşılaşırsınız . Bu muazzam büyüklükteki evren içerisinde yer alan nokta kadar bir yer kaplayan dünyanın içerisinde milyarlarca insandan yalnızca bir tanesi olduğunu kavrayan kişi de benlik ve bencillik duyguları olabilir mi ? Elbette olamaz . İşte öğrenmek bizlere hayatın kapılarını açtıkça bizdeki kibri de süpürür götürür . Bilen insan gerçek manada bilgisi ile hareket ederse çok güzel bir yemeğin üzerine konulan küçük bir nane yaprağı kadar hoş gözükür .

Unutmamak lazım ki bir buğday başağının içi olgunlaşıp dolmaya başlayınca boynu da bükülmeye başlar . İnsanoğlu da öğrendikçe daha da alçakgönüllü olmalıdır ki öğrendikleri onu şekillendirmiş olsun . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...