Yaş Kesen Baş Keser Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Yaş Kesen Baş Keser İle İlgili Kompozisyon

Yaş kesen  baş keser atasözü ağaçların  bir insan kadar önemli olduğunu belirtmektedir .  Ağaç kesen kimse canlı bir varlığa zarar verdiği için insan öldürmüş gibi olur ve ormanlarımızın , yeşil alanlarımızın yok olmasına sebep olarak hayatı zehir eder . Ağaçlar insanlara hayati derecede fayda sağlamalarının yanı sıra görünüşleri ve renkleriyle de gönlümüzü açar .

Toplum olarak her zaman ormanlarımıza sahip çıkmalı ve onları korumalıyız . İzci gurupları oluşturularak öğrencileri guruplar halinde ağaç dikmeye götürmeliyiz boş arazilere .  Ağacın ve yeşilliğin olmadığı bir yer yurt olmaz ve insanın yaşamasının bir anlamı olmaz . Yediğimiz , içtiğimiz şeylerin çoğunu ağaçlardan karşılarız . Peygamber efendimiz de ağaca çok önem vermiş ve elinizde bir fidan farken biraz sonra kıyamet kopacağını bilseniz bile o fidanı dikin demiştir .


Bundan dolayı ağaçlar asla kimi insanların basit amaçları için kesilmemeli ve onlara zarar vermek yerine daha çok genç fidanlar dikmeliyiz . Fatih Sulatan Mehmet de ağaçlara ve ormanlara çok önem verdiği için  '' Ormanımda bir dalı kesenin başını keserim '' diyerek  yeşilliğin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...