Askerlik Konulu Kompozisyon

Askerlik  Konulu Kompozisyon

Türk vatandaşı olan her geç vatanını ve milletini korumak için 20 yaşına gelince  askere gider . Askerlik denince de aklımıza gelen şey  Türk Milleti'nin yüce askerleridir . Vatanının birliğini ve dirliğini korumak , bağımsızlığımızı korumak için her genç zamanı gelince askere gider . Kimisi ise  harp okullarında okuyarak bu alanda kendini geliştirir ve rütbeli asker olurlar . Askerlerimiz bizim için vatanının her köşesinde nöbet  tutan erlerimizdir . Vatan ve millet savunması olduğunda askerler her an canını feda etmek için hazır olan kutsal değerlerdir .

Anneler askere giden oğullarını uğurlamak için eline kına yakarla r, çeşitli şenlikler eşliğinde ve davul zurna eşliğinde genci askere yollarlar .  Görevini hakkıyla yerine getiren Türk Askerleri başarıları ve ahlakı ile dünyaya örnek olmuş ordulardandır . İlk düzenli orduyu kuran Mete Han dönemi Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşu olarak kabul edilir .  Bütün askerler ülkesinin namusunu ve şerefini koruyarak  bizim yatağımızda rahat uyumamızı sağlar . Onlara çok şey borçluyuz .  Türk Askeri gücünü imanından ve cesaretinden alan  kahramanlardı r.  Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen Başkomutan Mustafa Kemal ve askerlerimiz de Kurtuluş Savaşı sırasında  düşmanla çok çarpışmış ve milletimizin başka ülkelerin himayesi altına girmesine izin vermemiştir .


Eğer şu anda özgürce yaşıyorsak , başka ülkelerin bayrağı değil yukarıda kendi bayrağımız dalgalanıyorsa bu Yüce Türk Milleti'nin destan yazan kahraman askerleri sayesindedir . Onlar bizim canımız her şeyimizdir . Allak kahraman ordumuzu hep zaferlere eriştirsin ve onların yar ve yardımcısı olsun  .

1 yorum:

  1. asker olanar varmı bu sitede varsa bende asker olucam


    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...