İyi Bir Arkadaş Nasıl Olmalıdır Söyleşi

İyi Bir Arkadaş Nasıl Olmalıdır Konusu İle İlgili Söyleşi Türünde Bir Metin Yazınız .

İnsan tek başına hayatı geçiremez . Çünkü toplumsal bir varlıktır . Toplum içinde yaşandığı içinde çevremizde yakınlarımızın olmasını isteriz . Bunlardan en önemlileri de arkadaşlarımızdır .  Çünkü arkadaşın olması kişiye mutluluk verir ve kişi  sosyalleşir . Ben arkadaşlarım olmadan yaşayamam sizce de böyle midir ?

İyi bir arkadaş güvenilir bir insan olmalı , özü sözü bir olmalı ve yalan söylememelidir .  Arkadaşına iftira atmamalı ve  ona yapmacık davranışlarda bulunmamalıdır .  Dost canlısı olmalı , güler yüzlü ve samimi olmalıdır . Arkadaşlarımızın mutlu yanlarında da yanında olmalı , mutsuz ve zor zamanlarında da yanında olmalıyız . Onların yanlış yaptığını bile bile bu yanlışlarına göz yummamalı ve onları girdiği yanlıştan uyararak kurtarmalıyız .  Kötü alışkanlıkları varsa onların bu alışkanlıklardan kurtulması  için yardım  almasını sağlamalıyız . İyi arkadaş sevdiği kişinin kalbini kırmaz ve ona tartıştıkları zaman hakaret etmez .


Kişi her zaman iyi insan yani iyi arkadaş seçiminde dikkatli olmalıdır .  Birlikte vakit geçirdiği ve ona güvendiği  için arkadaşının arkasından işler çevirmemelidir .  Yardımsever ve hoşgörülü olmalıdır . İyi bir arkadaş  empati duygusuna sahip olmalı ve sizi anlayabilmelidir .  Kısacası arkadaş dediğimiz insan  bizim güvenimizi boşa çıkarmamalı ve her anımızda yanımızda olmalıdır .

9 yorum:

  1. yav böyle bir yazı için de sağ tık koruması açmassın be kardeşim

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlık çok önemli bir bakarsın yanındadır ,birb bakarsın yok.Değetini gidince anlarsın

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler ederim konışma sınavımda çok iyi yapacağım🥰

    YanıtlaSil
  4. Yarınki konuşma sınavında gerçekten çok işime yarayacak teşekkür ederim🧿🙏👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu benim ne işime yaraycak kardeşim yarın benim türkçe sınavım var kompozisyon yazmamızı istemiş orda ne işime yarayacak bu

      Sil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...