Vatan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Vatan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Vatan insanın içinde doğup  büyüdüğü ,  ana yurdudur . Her insanın  vatanı kendisi için kutsaldır . Yüce Türk Milleti içinde Türk toprakları çok değerli ve kutsaldır . Vatan sevgisi dünyadaki tüm sevgilerden en üstün olan sevgidir .

Vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için  binlerce vatandaşımız bu uğurda canını feda etmiş ve söz konusu vatan olduğunda hiçbir şeyi gözleri görmemiştir . Vatan insanın ana yurdu , özgürlüğünü yaşadığı , bayrağını istediği gibi dalgalandırdığı kutsal topraklardır . Türk Milleti her zaman vatanına düşkün olmuş ve  vatanın ve milletin bağımsızlığı için her türlü mücadeleyi yapmıştır .  Vatan milletin ortak değerlerini yaşadığı , dilini konuşabildiği , kültürünü istediği gibi yaşayabildiği yerdir . İnsan vatanından uzak bir yere  kısa süreliğine bile gitse hemen vatanını , toprağının kokusunu , havasını , suyunu , kısacası her şeyini özlüyor . Bu vatan toprakları  çok çileler çekmiş , birçok işgale uğramış fakat milletimiz topraklarının bir parçasını düşmana vermek yerine canını vermeyi tercih etmiştir . Atalarımızın kanı ile kazanılan bu vatan topraklarının kıymeti bilinmeli ve vatan sevgisini milletimizin bütün fertlerine kazandırmalıyız .


Vatanını seven kimse vatanını geliştirmek için daha çok çalışmalı ve ilim, fen yolunda ilerleyerek  ülkemizi geliştirmeli ,  kardeşçe ve vatan sevgisi ile bu topraklarda milli birlik ve beraberlik içinde yaşamasını bilmeliyiz .

8 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...